Hasznos tippek pollenallergiásoknak

WEBBeteg összeállítás
frissítve:

Néhány jó tanács azoknak, akik allergiásak, érzékenyek a pollenre és persze azoknak is, akiknek a környezetében él ilyen ember. Apró dolgokkal is nagyban megkönnyíthetjük életünket.

A téma cikkei

5/1 Pollenallergia: Tünetek, okok és kezelés
5/2 Pollenallergia: szem- és bőrtüneteket is okozhat
5/3 Köhög, tüsszög? Mikor gondoljunk gyerekeknél pollenallergiára?
5/4 Hasznos tippek pollenallergiásoknak
5/5 Pollenallergiásan szabad sportolni?

Figyelje a lakóhelyére vonatkozó pollenjelentést, ne maradjon sokáig a szabadban a virágzás ideje alatt! A zápor utáni időszak kíméletes az Ön számára, hiszen az eső megtisztítja a levegőt a pollenektől.

Csak akkor szellőztessen, amikor kevesebb a pollen mennyisége a levegőben: városokban reggel 6 és 8 között, vidéken este 7 és éjfél között.

Amennyiben lehetséges, próbálja meg pollenmentesen tartani hálószobáját. Az ablakokra szerelhető pollenszűrő háló a levegőben lévő szemcsék legalább 85 százalékát megszűri. Hagyja az egész nap viselt ruháját a hálószobán kívül és lefekvés előtt mosson hajat. Ne tartson virágzó növényeket a hálószobában.

Ha kertje van, ne ön vágja a füvet, de ne hagyja elburjánzani a növényzetet. Száműzzön minden növényt lakásából a kertbe, melyek szénanátháját még elviselhetetlenebbé teszik.

A légszennyezés is rontja a helyzetet

Ha lehetséges, kerülje el a forgalmas utcákat az allergiaszezonban. A pollenek agresszívabban hatnak a nyálkahártyára, ha kipufogógázzal vagy koromrészecskékkel keverednek. Hagyja felhúzva az ablakot autójában.

Beépíttethet pollenszűrőt autójának hűtőberendezésébe. A szűrő nem nyújt teljes védelmet, de a pollenek egy részét megszűri. Évente legalább egyszer cserélni kell ezeket a szűrőket, mivel kosz és több baktérium rakódhat le rajta.

A hazai teák és mézek is tartalmazhatnak pollent. Figyelje, nem erősödnek-e tünetei ezek fogyasztását követően.

Tervezze szabadságát a pollenek támadása idejére, és utazzon tenger mellé vagy a hegyekbe, ott frissebb a levegő és alig van pollen.

WEBBetegForrás: WEBBeteg
Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.