• Sport visszérműtét után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves weborvos! Egy hete estem át lézeres visszérműtéten, melynek során több mellék-visszeret eltávolítottak jobb lábszáramból. Aziránt érdeklődök, hogy a műtét után mennyivel, és milyen testmozgásokat végezhetek? Szobakerékpár, kímélőbb súlyzós gyakorlatok, hasizomgyakorlat? Mennyi idő múlva térhetek vissza a konditerembe? Köszönet!

        Dr. Járányi Zsuzsanna válasza a lézeres visszérműtét témában

        Tisztelt kérdező! A lézeres visszérműtét során -legalább is saját gyakorlatomban- az oldalágak is lézrrel kezeődnek, és nem kerülnek eltávolíásra. Ilyenkor a sport enyhébb formái 7-10 nap után már -kompressziós harisnyában, -végezhetőek. Ha azonban metszés van a lágyékhajlatban akkor az erőlködés-súlyzó, hasizom gyakorlat- még egy hétig nem javasolt. Van olyan típusú "lézeres műtét" is, ahol csak a combszakaszt kezelik lézerrel a lábszári oldalágakat hagyományos módon, kis szúrásokból távolítják el. (Önnek ilyen volt? ezért használta az eltávolították kifejezést? ) Ilyenkor is hosszabb a "spotmentes " időszak, mert a megszakadt érvégek körül kis vérömlenyek keletkezhetnek.Javaslom ezért kérdezze erről kezelő orvosát.


        Kérdés: 2011. szeptember 14., 15:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: