Vena saphena magna

Egy hónappal ezelőtt mindkét lábszáramon (vádli) több visszértágulat jelent meg.Elkeseredtem és felkerestem egy angiológus, radiológust duplex ultrahang vizsgálat céljából. A bal láb saphena magna billentyűje mérsékelt fokú elégtelenséget mutat és a combnál a vena saphena magna minimálisan tágult. A doktornő (főorvos) azt mondta, hogy egyenlőre egészséges vagyok, nincs komoly probléma és majd kb. egy év múlva menjek vissza kontollra.Egyébként a lábam nem fáj, nem dagad. A lábaimat Liotonnal kenem, Detralexet szedek napi 2x1-et.Kérdésem az, hogy mikor kritikus a vena saphena magna tágulata. Egyenlőre nem akarok beavatkozást, esetleg később lézereset.Egyébként attól is félek. Köszönettel: M. Richárd

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a visszér témában

Tisztelt Kérdező! Nem a vena saphaena magna beömlésének tágulata, ami a műtéti indikációt megalapozza. Az Ön esetében a legfontosabb, hogy minden nap mozogjon legalább fél órát (séta) és viseljen nagyobb terehelés esetén rugalmas harisnyát. Sem a kenőcs, sem a Detralex nem szünteti meg az okot.

Kérdés: 2010. augusztus 24., 11:15; Megválaszolva: 2010. augusztus 31., 21:30
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Viszér
Üdvözlöm! 41 éves anyuka vagyok! Többször volt már viszérműtétem! A mai napon történt hogy enyhe kis csípő fajdalmat éreztem a jobb lábszáram...
Visszértágulat és szívbetegség
Végbél irritáció