• Lehet trombózisom van? Belehalok ha most azonnal nem megyek orvoshoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Tegnapi napon este a 11 óra munka ledolgozása után miután egész nap egyhelyben áltam csak minimális mozgások voltak amíg valamiért odébbmentem de álltam egész nap egyhelyben. Hazaértem és a bal belső bokámnál majdnem a lábfejemnél elkezdett fájni nyomásra. Majd annyira fáj pár óra múlva az egész bokám hogy alig bírtam ráállni és be is volt picit dagadva meg mintha egy kis csomószerű feszült eret éreztem akkor ott. Majd érintésre nagyon égett fájt. Pár éve alakultak ki a visszerek a lábaimon sok helyen amik kezdődőek voltak néha feszülnek fájnak de nem rosszabbodott mai napig. Fiatal koromban kialakultak a lábaimon visszértágulatok, amikből gondolom lett a visszér. Mennyire veszélyes most ez nekem? Mikor menjek az orvoshoz? Most azonnal mert lehet meghalok? Sajnos a fájdalom alvás után elmúlt de pár óra alatt vissza is tért. Pár éve kint dolgoztam külföldön kemény nehéz munkát amikor egy idő után hasonló panaszom volt, akkor jelent meg első visszerem akkor is fájt sokat a lábszáram, Tegnap ami új a bal bokám belső felén kezdett fájni dagadni majd a térdemig végig belül húzódik időnként nem mindig. Ha vértögök vannak és trombózisom van akkor hogyan lehet kezelni mennyi időn belül van lehetőség meggyógyulni teljesen és a vérrögöket el lehet e tüntetni megsemmisíteni. Milyen ételeket szabad fogyasztanom ami gátolja a további rosszabbodást, vérhigító ételek? Szabad e vérrögökkel mozogni sportolni vagy ártok most vele? Nagyon félek nem tudom mihez kezdjek most így szombat este és leghamarabb hétköznap kedden leszek szabadnapos mikor dokihoz mehetek. Ha keddig várok akkor lehet bele is halok? Hétfőn dolgozom és egész nap állok 10-11 órát. Reggel kocsival metróval utazom 1:50 percet vagy 2 órát míg beérek dolgozni és este megint egy óra minimum haza vagy 1:20 perc ugyan így vagy csak kocsival. Ezt lehet így hétfőn nem élném túl? Mire kell figyelnem mik a jelek és mit lehet és mit nem lehet ennem innom tevék? Kérem szíves és sos segítségét! Köszönettel:

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Visszérbetegség témában

        Kedves Kérdező! Ezen portálon az Orvos válaszol tanácsadó oldal nem alkalmas sürgősségi problémák megoldására. A beteg vizsgálata nélkül nem lehet egyértelmű véleményt mondani. A leírtak alapján lehet a felületes vénák gyulladása vagy mélyvénás trombózis is a fájdalom hátterében. Mindenesetre mielőbb keresse fel háziorvosát vagy a legközelebbi orvosi ügyeletet, hogy kiderüljön, mi okozza panaszát. Amennyiben trombózis áll a háttérben, akkor gyógyszeres kezelés szükséges.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. október 19., 19:10; Megválaszolva: 2019. október 20., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: