lelet értékelése

Tisztel dr úr! 4 éve volt egy mélyvénás thrombózisom, azóta mindkét lábamon nagyon csúnya viszerek jelentek meg! Az érsebészem műtétet javasol de előtte elküldött uh-os vizsgálatra. Azt szeretném ha lenne szives és lefordítaná nekem a leletet! lelet: a lábszár proximalis harmadában a vena peronea egyik ága kb, 40mm hosszú szakaszon tágabb, csak részlegesen komprimálható, a lumenben mérsékelten echodús trombus mellett áramlás észlelhető, egyebütt a mélyvénákban thrombus nem mutatható ki, a vena saphena magna beömlése szabad. előre is nagyon köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza visszérbetegség, mélyvénás trombózis témában

Tisztelt Kérdező!

A lábszáron három, párosan futó mély véna egyikének a neve a vena peronea. E véna egyik ágában, a lábszár felső, térdhez közelebbi szakaszán volt látható az ér keresztmetszetét csak részben elfoglaló thrombus, vagyis vérrög. A mérsékelten echodús a képi megjelenésére utal, hogy az ultrahangot milyen mértékben veri vissza. A vénák átjárhatóságát részben az áramlás kimutatásával, részben az ér összenyomhatóságával szokás vizsgálni, így találták azt, hogy az ér csak részben volt összenyomható, mert a thrombus nem engedi meg teljesen az összenyomást. Lehetséges, hogy ez a régebbi thrombozisának a maradványa, ezt a korábbi leleteket és a teljes kórtörténetet figyelembe véve lehetne megítélni. A vena saphena már nem a mély vénás rendszerhez, hanem a felületes vénákhoz tartozik, a lábszár és comb legnagyobb felületes vénájának a neve, de vizsgálata, különösen a combtőnél a mély vénába való beömlés megítélése a vizsgálat szokásos része. A leletből következő teendőket az érsebésszel beszélje meg.

Kérdés: 2012. augusztus 21., 17:39; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 08:17
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Viszér
Lehetek később visszérbetegségem
Tisztelt Szakértő! Felmerült bennem, hogy talán a későbbiekben visszérproblémám lehet. Az oka, hogy észrevettem, hogy az átlagnál többször...
Visszér és cipralex hatása
Tisztelt Dr..Úr/Nő! Pánikbetegségem miatt Citapram gyógyszert szedek, két hónapja.Fél éve egy vérvizsgálat során megállapították nálam, hogy...
Nem gyógyuló thromboflebitis?
Tisztelt Doktornő! 2021. év szeptemberében erős hasfájás miatt belgyógyászati sürgősségi osztályra érkeztem, ahol jobb kézfejembe branült...