• Miért pattanhatnak el a hajszálerek a lábamban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor nő/úr! Fiatal korom ellenére a vádlimon és a combomon nagyon sok az elpattant hajszálér. Esztétikailag nem a legszebb, de ami inkább jobban zavar az az, hogy a végtagjaim mindig jég hidegek. Van amikor el lilul/kékül a lábfejem és a körömágyam is, pedig nem is fázom. Más problémám nincsen. Nem fáj, nem zsibbad és túlsúlyos sem vagyok. Mondjuk pár évvel ezelőtt volt olyan is, hogy hetekig zsibbadt a nagylábujjam és teljesen érzéketlen volt. A kérdésem az lenne, hogy mit tehetek ellene? Illetve ez valamilyen érrendszeri problémára utalhat? Mennyire kell komolyan venni és hova forduljak először ezekkel a problémákkal?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hideg végtagok témában

        Kedves Kérdező! A leírt panasz leginkább Raynaud kórra utal. A kéz illetve láb ujja általában hideg hatására szimmetrikusan elfehérednek, melynek hátterében érgörcs áll, majd később az érgörcs oldódásával lila színűek lesznek. Javaslom panaszával elsőként keressen fel reumatológus szakorvost.


        Kérdés: 2017. február 05., 12:06; Megválaszolva: 2017. február 08., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! 41 éves anyuka vagyok! Többször volt már viszérműtétem! A mai napon történt hogy enyhe kis csípő fajdalmat éreztem a jobb lábszáram külső részén! Mikor megnéztem pirosas kékes volt és kemény tapintásu! Bekentem lioton...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.