Milyen jellegű probléma ez és lehet-e rá megoldás?

A kezeim egy jó pár éve tévesen érzékelik a hőmérsékletet és egy 22 fokos szobában már képesek átadni a vért a belső szerveimnek mivel úgy gondolják hogy ez már veszélyes lehet kihűlés szempontjából... nevetséges, de nagyon idegesítő tud lenni, ha meg szeretném fogni a barátnőm kezét, de az jéghideg. Mikor aztán úgy érzi, meleg van, visszatér a vér és érzem az ujjbegyeimben, mintha szurkálnák. Nem Raynaud's szindróma az már biztosan kiderült mivel ennyit mondtak összesen az érsebészeten, semmi egyebet. Ja, és hogy öltözzek melegen... Tehát nem foglalkoztak vele különösebben sajnos. Előre is köszönöm a választ!: ))

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza hideg végtagok témában

Tisztelt Kérdező,

a legfurcsább az, hogy Ön tudja, hogy "mit gondolnak a kezei és hogy érzékelik a hőmérsékletet". Ez nem így van. A panaszai egyébként mégicsak Raynaud-szindrómára utalnak. Tényleg melegen kell tartania a kezeit, emellett szedhet pentoxifillin tartalmú tablettát, 2x400 mg-ot. És ha esetleg dohányzik, arról mindenképpen szokjon le!

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 27., 10:05; Megválaszolva: 2012. augusztus 27., 11:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium