hirtelen végtagizzadás 7 éves kislányomnál

Tisztelt Doktor Ur/Nö! Külföldön élek, itt hétfötöl lesz az iskolakezdés, lehet-e ez az ok annak, hogy 7 éves kislányomnak ma (2 nappal az 1. osztályba lépés elött) egész nap hüvös és izzadt volt keze, lába. Eddig ilyen nem fordult vele elö. Még az ágyban fekve, nyugalmi állapotban is arrol panaszkodott, hogy tiszta "viz" a tenyere. Aggodjam-e, hogy ez valamilyen keringési betegség tünete, vagy tudjam be stressznek? Egyébként egöszséges, karcsu kislány. Jo eszü, jo mozgásu. Más "tünetet" nem tapasztaltam. Testén semmi kiütés vagy ilyesmi, láza nem volt. Válaszát elöre is köszönöm. Tisztelettel, Judit G.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza hideg végtagok témában

Kedves Szülő,

A leírt tünetek egészen biztosan a stresszre, és nem pedig keringési betegségre utalnak. Miért is utalnának arra? A fokozott verejtékezés kifejezetten a vegetatív idegrendszer úgynevezett szimpatikus reakciója, iskolakezdés előtt igen gyakori. Reméljük, a kezdeti napok izgalmai után enyhülni fog. Drukkolok!

Dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 10., 23:14; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 17:22
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Kevés fehérvérsejt
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?