• Futás feladása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Leiden mutációt mutattak ki nálam 9 éve, azóta Astrix-ot kell szednem 3-szor egyet naponta. Volt vénaműtétem is vénagyulladás miatt 9 éve. Azóta panasz és tünetmentes voltam mostanáig. Sajnos két hete a jobb lábamon a térdhajlat fölött a belső oldalon ismét "bedurrant" a visszerem és a vádlimon is köteges rész alakult ki kb. 10 cm-es. Sajnos voltak előjelek, mert kb. egy héttel előtte a bal lábamon a belső térdhajlatnál egy pár cm-es rész érzékennyé vált, de nem gyulladt be és Liotonnal, Detralex szedésével eltűnt. Mivel már volt tapasztalatom a terápiában, - fásli, Lioton gél, hűtés, Detralex - elég hamar elmúlt az említett felső lábszári gyulladás - már másnap reggelre, az érsebészhez menet előtt - utána fásli + hűtés, LMWH(Clexane4000NE 10 adag) injekciót és Detralex kúrát kellett alkalmaznom. A gyulladás elmúlt lent is, de a köteges alsó lábszári rész csak lassan húzódott vissza, ami felpuhult, viszont nagyobb méretű, vastagabb lett. Rá 10 napra a combom alsó belső harmadában is beindult egy vékony köteges rész, ami azóta szintén lenyugodott. Kompressziós harisnyában (I. típusú) mentem dolgozni a héten és tűrhetően voltam, de még nem múlt el a dolog. A kezelőorvosommal fogok még találkozni a jövő héten. És akkor most kérdeznék rá a lényegre, hogy 2010. óta futok rendszeresen, tavaly 700 km-t futottam, két félmaratont is teljesítettem novemberben, illetve decemberben. Általában kb. 6-10-12 kmt. futottam hetente 1-2-3 alkalommal, télen-nyáron. A km sebességem amolyan "öreges", 5.40-6 perc közötti, szóval nem egy vágtázó típus vagyok. Nagyon lesúlytana, ha teljesen el kellene hagyni a futást. Az egyéb "paramétereim" jók voltak eddig, 178 cm, 77-78 kg, a vérnyomásom 124/ 80 körül volt legutoljára, a hasam is lement, ami már kezdett megjelenni pár éve és a szívem is rendben van az EKG szerint. Konditerembe is járok, bár a futásnál kevésbé rendszeresen és azt is mértékletesen. És még kerékpárral is közlekedek. Kérem doktornő biztasson, hogy nem reménytelen a dolog, mert a futóruházatom nem szeretném kidobni. Nyilván nem holnap, de valami középtávú időn belül, a javulásomtól, gyógyulásomtól függően. Köszönöm válaszát, tisztelettel: Sándor

        Dr. Molnár Dóra válasza a ismételt véna gyulladás témában

        Kedves Kérdező, a vénagyulladás hátterében érdemes lenne egy részletesebb belgyógyászati kivizsgálást is elvégeztetni a kiváltó ok kiderítése érdekében (értem én, hogy van véralvadási problémája, de miért pont most jelentkezett halmozottan a panasz? ). Szükség esetén a visszerek ismételt mütéti megoldása is javasolt. Ha már nincs alsóvégtagi panasza, akkor futhat majd. A kerékpározást már hamarabb is elkezdheti, kezelő orvossal egyeztessen erről. Az ön által szedett vérrögösödés gátló gyógyszer lecserélésére is sor kerülhet az ismételt események miatt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2016. január 31., 19:15; Megválaszolva: 2016. február 01., 00:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: