• Fiatalkori mélyvénás trombózis után hogyan tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Páromnak másfél éve distalis MVT-je volt a lábában, fogamzásgátló szedése mellett. Gyorsan és nyom nélkül gyógyult, majd a kivizsgálások után másfél évig Syncumart szedett. A genetikai vizsgálatok szerencsére nem erősítettek meg semmilyen öröklött problémát, ezzel együtt a trombózis okát nem tudták kideríteni. A legutolsó kontroll vérvétel elkészülte után csak annyit mondtak neki, hogy nem kell többet járnia és a kezelés véget ért - mindezt a nővér közölte, az orvosa nem is fogadta, így fogalmunk sincs arról, hogyan tovább, kell-e valamire figyelni, kontrollra járni, stb. Ráadaásul a legutolsó lelete is eltérést mutat még, a VIII faktor 190%, igaz hogy már 230%-nál is azt mondták, hogy ez csak enyhén emelkedett (a leleteinken a felső referenciaérték 150%). Nem tudjuk, érdemes lenne-e további kivizsgálásokat csinálni, olyan véreredményeket, amibe nem kavar be a Syncumar, hiszen ha jól tudom ez kihat az alvadási faktorokra...B.Á. Köszönöm, ha bármit tud tanácsolni, hozzászólni.

        Dr. Molnár Dóra válasza a Trombózis utáni állapot témában

        Kedves Kérdező! Önnek igaza van, a véralvadási paramétereket érdemes lenne ellenőriztetni véralvadásgátló gyógyszer szedése nélkül is, ezt követően lehetne korrekt vélemény adni. Javasolt az Önökhöz közeli orvosegyetemen haemostasis szakrendelés felkeresése a további teendők megbeszélésére. (Tartós ülés, hosszabb utazás, gyermekvállalás, esetleges műtéti beavatkozás esetén lehetnek teendők: vénás torna, kompressziós harisnya, és egy- két helyzetben trombózis megelőző gyógyszeres kezelés is.) Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. február 24., 13:46; Megválaszolva: 2015. február 24., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: