Fájó piros duzzanat a vádlin, esetleg trombózis?

Tegnap véletlenül fedeztem fel egy 200-as érme nagyságú piros, meleg duzzanatot a vádlim felső-belső részén. Csak akkor fáj, ha megnyomom, egyébként nem érzem. Nem csípés, nem ütöttem be. Mára nagyobb lett a piros folt és vele együtt a duzzanat is, de halványabb a színe és nem is fáj annyira nyomásra, mint tegnap. 2 napja bicikliztem, amit nem szoktam, ez okozhatott valamit? Aspirin Protect-et szedek (100 mg naponta) , szülés utáni tüdőembóliával kezeltek, Marfarint 14 hónapig szedtem, mire megállapították, hogy nincs öröklött hajlamom (trombophilia vizsgálattal) , azután álltam rá az Aspirinre. Emiatt vagyok félős az ilyen tünetekkel kapcsolatban, nagyon megnyugtatna, ha egyéb okot tudna nekem vázolni, hogy mitől alakult ez ki a vádlimon. Illetve hogy mikor-milyen esetben kellene orvoshoz fordulnom személyesen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza felületes véna trombózis témában

Kedves Kérdező! A leírás alapján valószínűleg egy felületes véna kis trombózisa és gyulladása alakult ki. Borogassa, használjon rá Lioton gélt, néhány napon belül el kell múlnia. Ha nem javul, az érintett terület növekszik, lába megdagad, vádlija mozgatásra fájdalmas akkor felmerül mélyvénás thrombózis gyanúja, mindenképpen forduljon orvoshoz.

Kérdés: 2012. augusztus 09., 16:49; Megválaszolva: 2012. augusztus 11., 00:00
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Viszér
Visszértágulat és szívbetegség
Végbél irritáció