Hemodialízis

Tisztelt Doktornő! Jómagam fél éve dializált beteg vagyok, és a betegtársaimnak szeretném jelezni, hogy JELENTŐS ÉLETMINŐSÉG JAVULÁSSAL JÁR! Ezt szeretném nyomatékosítani azokban a kétkedő, tanácstalan betegekben, akiknél ezt kilátásba helyezték. Kérdésem az, hogy hogyan védekezhetünk az ellen, hogy a fisztula "kóros mértékben" feltáguljon, azaz megnőjön? Vagy ez tul.képpen megakadályozhatatlan? Aki még fél e kezeléstől, ne kétkedjen! Jó a közérzetem, jó az étvágyam, van sok mindenre energiám, és megszűntek a fejfájások! Ezek pedig nagyszerű dolgok, és nem zavarnak a tűszúrások! Az egészségügyi személyzet pedig a lehető legmagasabb szinten dolgozik! Tisztelettel: Cs. László, Kecskemét

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza vesebeteg témában

Kedves Kérdező!

A fistula nagyságát nem tudjuk befolyásolni, ez a szervezet adottságaitól függ. Örülök neki, hogy ilyen jó tapasztalatai vannak a dialízissel kapcsolatban.

Meg kell azonban mondanom, hogy saját gyermekemet is dializálni kellett, az ő problémáját viszont csak a transzplantáció oldotta meg. A dialízist vannak, akik nagyon jól, vannak akik kevésbé jól tűrik, de a bíztatás sok betegnek "elkél", sokat számít az is, milyen gondolatokkal indulnak neki a kezelésnek.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. július 19., 10:15; Megválaszolva: 2012. július 21., 10:13
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Vese fájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelűl két és fél hete fáj a vesém, a derekam él a bal hasi tájékom. Olyan érzés, mint ha kifelé nyomodna az...
VEse betegség
Aférjem beteg kőszőnőm a feleletet a diagnozisa Insuff.renuum chr. gr Iv N18, 0 Cystae renuum bil. Hypertensio art.1 10, 0. Retinopathia hypertensiva gr...
Magasabb Kreatinin, alacsony eGFR
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Rendszeresen sportoló, egészséges életmódot folytató, normál testsúlyú nő vagyok, nem dohányzom, nem iszom, kevés...
Hasiultrahang