• Nyílaló, húzó érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr / Nő ! Egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz hogy nekem kb két hete ilyen húzó nyílaló érzés van bal oldalt a herénél. Nos én voltam urológián megnézetni hogy nincs e herevisszértágulatom vagy ilyesmi. Megvizsgálta kézzel az orvos kb 2 perc alatt és azt mondta hogy annyira minimális az elváltozás hogy se műteni semmit nem kell vele tenni. Igazából én mondtam neki hogy nyílaló érzést érzek benne többször főleg akkor ha leülök és kicsit nyomódik a here a két lábam között. Ha meg sokat állok akkor vagy 3-4 napja az van hogy bal oldalt a herénél és körülötte ilyen fáradságérzés van benne, vagy valami ilyesmi érzés. Nos előzménye véleményem szerint az lehet nemtudom ez reális-e hogy mostanában olyan alsónadrágokat hordtam hogy "lógott" a herezacskó benne tehát nem fix volt nem tartotta az alsónadrág. Most 4-5 napja úgymondván "fecske" alsónadrágot és ez fixen tartja nem mozog benne. Valami javult azért a helyzet naponta cask kb 2-3-4 x van ilyen kis nyílaló, húzó érzés nem 8-10 x mint előtte. Tehát jobb napról napra azt érzem hogy jobb de nem tünetmentes még mindig. Szexuális életem mondván napi rendszerességű de eddig ez nem okozott ilyen jellegű panaszt csak leírom hátha az is közrejátszhat. Azt tudni kell hogy munka után ha hazajövök sokat ülök számítógép előtt napi 3-6 órát kb. A testartásom általában görbe. Nos kérdésem lenne hogy Önök szerint mi lehet a problémám? Netán mégis herevísszér okozza a panaszokat ami elvileg nincs az orvos szerint? Várom válaszukat !

        Dr. Merth Gábor válasza a herefájdalom témában

        Kedves Kérdező! Általánosan elmondható, hogy egy férfi ember heréje időnként érzékennyé válik. (Elnézést a parafán szövegért, de a férfiak "töke" szokott néha -enyhén- nyilallni, pláne fiataloknál, akik hormonálisan magasabb fokon égnek, ezzel baj nincs, természetes dolog). Döntően bal oldalt, melynek egyszerű anatómiai okai vannak (90%-10% az oldalak szerint). Igaz viszont, hogy emiatt az anatómiai ok miatt a bal o. szokott előfordulni herevisszérsérv is. Ezt, amennyiben súlyos fokot ér el, egyszerű fizikális vizsgálattal meg lehet állapítani, de szerencsés egy ultrahangos vizsgálat is. Még elképzelhető valamilyen alattomosabb gyulladás a háttérben, de akkor már több, ugyan úgy nehezen megfogható probléma is felléphet. A szoros fecske semmikép nem szerencsés, ezt nem is javasolnám. Inkább valami lazább alsógatyát, ami ugyan tartja a képleteket, de nem szorítja a testhez a dolgokat, mert az meg a keringésnek, illetve a herék hőszabályzásának nem tesz jót). Azt javaslom, ha egy-két hét múlva nem múlik el a fájdalom, keressen fel ismét, találunk megoldást! Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 23., 20:29; Megválaszolva: 2011. július 25., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés