Radiológia

Üdvözlöm! Kérdésem az lenne hogy kb 5 napja voltam egy boka röntgenen ahol nem kaptam ólom kötényt. Azóta érzek here táji/ herébe sugárzó fájdalmat. Érdeklődnék hogy lehet e a röntgen miatti szövődmény?

Dr. Laki András válasza bokaröntgen herefájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A röntgenvizsgálatoknak nincs ilyen mellékhatása, akár kapott ólomkötényt, akár nem. A boka röntgenvizsgálata során nem érhette direkt sugárzás a heretájékot, csak olyan minimális mennyiségű szórt sugárzásról lehet szó, aminek nincs reális kockázata. Panaszával keressen fel urológust, valamint egy here ultrahangvizsgálat is indokolt lehet,

Kérdés: 2022. július 08., 12:31 ;Megválaszolva: 2022. július 09., 09:51
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Sella MR kontrasztanyag nélkül
2 CT vizsgálat után megalapozott...
Koponya mr vizsgálat
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy Magyarországon létezik e álló Mr gép, illetve lehetséges e koponya Mr vizsgálatot nem hanyatt fekve...
Röntgensugár-terhelés
Tisztelt Doktor Úrhölgy/Úr! Fiúgyermekem 15 éves. Május végén röntgenfelvételt készítettek a farokcsontjáról, h van-e egy korábbi...
Lelet kielemzése
Kedves Doktor nő! Kérem szépen tessék már elmagyarázni, hogy ebben a leletben mi található. Köszönöm.