Prosztataműtét lézerrel?

Tisztelt Dr Úr/Nő. Férjemnek jóindulatú prosztata megnagyobbodása van, a húgycső felett helyezkedik el. Tatabányán lakunk. Kérdésem, hol végeznek lézeres műtétet. Köszönettel: Bánné

Dr. Szegedi Krisztián válasza prosztata megnagyobbodás témában

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás okozta vizelési panaszok egy részét műtéti úton lehet kezelni. Mai tudásunk szerint az ilyenkor alkalmazandó és választandó eljárás a húgycsövön keresztül végzett prosztata rezekció (TURP). Ennek a műtétnek valóban létezik lézeres formája is, de azt csak válogatott esetkben konkrét indikációk alapján lehet végezni, és hosszútávú hatásait tekintve nem múlja felül a hagyományos húgycsövön át végzett rezekciót (sőt) és Magyarországon korlátozott az elérhetősége.

Megválaszolva: 2011. május 07.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Mennyire folyasolja be az alkohol a...
K. Levente vagyok 46 eves es kb 1 eve van prostatam. Nem jartam vele orvoshoz most kezdtem el szedni a Prostamol Uno-t. Az lenne a kerdesem, hogy az alkohol...
Véleménykérés
Tisztelt Doktor Úr! 2005 óta járok urológushoz jóindulatú prosztatanagyobbodás miatt. Omnic Tocas-t szedek, panaszaim nem súlyosak: nappal van többször...
Prosztata megnagyobbodás
Az ultrahang vizsgálat prosztatamegnagyobbodást mutatott, melynek mérete: 62x50 mm. Korábban már szedtem Tamsudil 0, 4-t, erre a betegségre. Létezik más...
Mit tegyek?
73 éves vagyok, 70 éves koromig nem szedtem állandó gyógyszert. Akkor kezdtem szedni cavinton fortet és ocuvitot maclura, degeneráció miatt. Túlsúlyos vagyok...
Viszkető fityma, vörös folt (ok) a...
Visszatérő hólyaggyulladás D-mannóz
Kedves Doktornő! Visszatérő hólyaggyulladás megelőzésére az urológusom napi 3 gram D-mannóz port ajánlott vízben feloldva. Azt mondta, hogy próbáljam ki 3...