Folyamatos vizelési inger

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! A problémám a felfázás mely lassan 2 hónapja tart. Összefoglalva az elmúlt heteket: sűrű vizelési ingerrel kezdődött, melyet először urogin tinktúrával kezeltem, javultam, majd a kezelés után 1héttel újra visszajött. Ezután háziorvoshoz mentem, tesztcsíkkal megállapította, hogy vér, fehérje és genny van a vizeletemben. Antibiotikum: Cefzil. Beszedtem, nem múlt el. A háziorvos nőgyógyászhoz küldött, aki kenetet vett és megultrahangozott. Minden negatív lett, így újabb antibiotikumot irt fel Tarivid-richtert és mellé aflamint. Végig beszedtem, de ezután sem érzetem magamat teljesen rendben. Háziorvos, vizeletvizsgálat eredménye negatív. Ezután tőzegáfonyát szedtem napi 3x2 14 napig. Eközben is néha visszatért, de nem igazán az inger, hanem az alhasi környéki szurkáló fájdalom (oldalt valamint a hugycsőnél, hólyagnál) mely néha enyhül néha erősödik, voltam hasi ultrahangon is mely szintén nengatív. Ezután kb. 2 hétig rendben voltam, azonban a biztonság kedvéért a vizeletemet tenyésztésre küldték, aminek ma lett meg az eredménye: negatív. Azonban 6 napja újra visszatért az inger és a szurkálás, most rowatinexet szedek, ami 3 napig segített, de egyszerűen nem múlik el. Ezek után mi legyen a következő lépés? Mi állhat ennek a hátterében? A partnerkapcsolatom 2 hónapja megszűnt, így nem élek nemi életet. Korábban sokszor visszatérő hüvelyi fertőzésem volt, ill. tavasszal méhszájsebet állapított meg a nőgyógyász (azonban az utolsó nőgyógyászati vizsgálaton nem látott semmit az orvos-nem a saját nőgyógyászom). Gynoflor hüvelykúpot alkalmaztam kb. hetente a gomba megelőzésére. Kérem segítsen, mert ez már nagyon elkeserítő. Várom a válaszát. Előre is köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szegedi Krisztián válasza a vizelési inger témában

Több kórok is állhat panaszai hátterében. Nem kizárt, hogy fertőzésről van szó, esetleg valamilyen speciális, nemi úton terjedő (herpes, chalmydia stb), ennek kimutatására speciális tesztek léteznek. Ezenkívül húgyuti kövességet sem szabad elfelejteni hiszen hasonló jellegű panaszokat hólyagkövesség okozhat. Egyébként a húgyuti kövességet mindenképpen kizárnám hiszen ez állandó fertőzés forrást jelenthet szervezete számára. Javaslom, bármilyen nehéz is újból forduljon szakorvoshoz (urológia). Vizeletüledék, röntgenvizsgálat (sz.e. urographia), esetleg tenyésztése szükségesek, végső esetben hólyagtükrözés.

Kérdés: 2010. szeptember 03., 15:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 06., 18:02
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?