Vizelési inger

Tisztelt Doktor Úr! / Nő! 25 éves férfi vagyok. 2013 Júliusában bárányhimlős lettem ami szövődmény nélkül simán zajlott le. 4 napig voltam kórházban megfigyelés alatt. Vizelési panaszaim ezután kezdődtek. Egész nap folyamatosan enyhe vizelési ingerem volt. A napi vizelések gyakorisága nem volt több mint normális esetben. A vizelés nem csípett vagy fájt. Urulógiai kivizsgálásra mentem. Vizelet tenyésztést, általános vizeletvizsgálatot, prosztata masszázs utáni vizeletvizsgálatot és PSA tesztet végeztek. Minden lelet negatív lett semmilyen baktérium illetve eltérés nem mutatható ki. Medveszőlő levél teát ittam ami három nap alatt enyhítette illetve elmulasztotta panaszaimat. Az élet más területén nem vagyok szorongó típus de ha betegségekről van szó nagyon félek. Pár napja ismét vizelési inger gyötör. Jelenleg egy általam kért kivizsgálás folyik mert pár éve enyhén emelkedettek a májenzim értékeim. Ezzel kapcsolatban is minden lelet negatív az orvos is megnyugtatott, hogy nincs mitől tartani de amíg a vizsgálatok folynak nem tudok nyugodt lenni. Rejtett betegségtől való félelmek gyötörnek. Úgy tapasztaltam, hogy az inger enyhül vagy elmúlik ha valamivel kikapcsolom magam vagy társaságban vagyok. Elsajátítottam stresszkezelő technikákat amiket alkalmazni próbálok több kevesebb sikerrel. Elnézést ha a levél hosszúra nyúlt! Szeretnék véleményt kérni azzal kapcsolatban, hogy a vizelési inger lelki eredetű lehet-e vagy érdemes ismét urulógiai vizsgálatra menni? Ha igen milyen vizsgálatok várnak rám? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza vizelési inger témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben szervi oka nincs a panaszának, pszichés tünetképzés valószínűsíthető.Ez esetben pszichológus, pszichoterapeuta tud segíteni.

Kérdés: 2013. augusztus 24., 17:23 ;Megválaszolva: 2013. augusztus 24., 23:14
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Stimuloton
Kedves Dr. Nő. Érdeklődni szeretnék a Stimuloton gyógyszerről. Pszichológushoz járok aki ennek a gyógyszernek az szedését javasolta, de nem mertem...
Paroxat és Rivotril tbl. szedése
Kedves Doktornő! 51 éves nő vagyok. Kb. 25 éve szedem a Paroxat és a Rivotril tbl-t. Akkor még pszichiáter írta fel mindkettőt: a Paroxat 20 mg...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer