• Mellékhere fájdalom szűk nadrág miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Fájdalmas lett a nemi szervem kétnapos szűk nadrágban történt autózást követően. Ahogy nagyon részletesen vizsgáltam magam, egy pici csomót fedeztem fel a bal herém mellett, a herén kívül. Azt is hozzá kell tennem, hogy egy általános, pl. a neten leírt önvizsgálattal nem találtam volna meg ezt a kis csomót, annyira megbújik. Rögtön felkerestem egy urológust a SOTE Klinikán, ahol megállapították, hogy a bal mellékherében egy rizsszemnyi, a here UH képével csaknem megegyező terime látható. Majd azt is leírták, hogy malignitásra utaló jel nincs. Miután a Klinikán a körülmények nem voltak megnyugtatóak számomra (kapkodás, 5 órás várakozás, stb.), és a küldő orvos reakciója sem erősített meg (hát azért nem pont ezt vártam), elmentem egy magán diagnosztikai centrumba. Ott egy sokkal jobb minőségű készülékkel a terime vascularizáltságát (remélem, jól írom) is megvizsgálták, és ott is azt mondták, hogy a kontrollon kívül nincs teendő, ez egy régi sérülés vagy gyulladás maradványa lehet (a here akkor egy minimális folyadékot is tartalmazott, meg is kérdezte a doktornő, hogy kerékpároztam-e? Azóta a bal herém kisebb lett és megszűnt az alhasi diszkomfort érzésem is.) A vizsgálat elején a klinikai orvos is a régi sérülést, gyulladást említette, csak az ultrahanglelet olvasása mintha elbizonytalanította volna. Azt is mondta, hogy ez elég gyakori a klinikai gyakorlatban, mármint, hogy szoktak ilyesmit látni, de nem tudják, hogy mitől van. Édesapám érintettsége miatt még mindig nem voltam nyugodt, ezért egy ismerős onkológus levette a tumormarkereket, amelyekből a már elkészültek közül mind negatív (a HCG 1,2, a CEA 125 is jó), még egy ösztrogén szintet várunk. Ha jól látom, minden jel arra utal, hogy nem kell aggódnom, azonban szeretnék néhány kérdésre választ kapni. Egyrészt, hogy mi lehet ez? Milyen elváltozásnak van a herével csaknem megegyező UH képe? Létezhet-e, hogy ez akár születésemtől fogva ott van, csak most találtunk rá? Célszerű-e kivenni, vagy hagyjuk a helyén, ha már egyszer ott van? Később elindulhat- e ebből egy tumoros folyamat, vagy a rosszindulatú tumorok már úgy nőnek oda, hogy ők rosszindulatú tumorok? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellékhere témában

        Tisztelt Olvasónk!

        A leírása alapján valóban nincs miért aggódni. Ahogy jól sejti, feltehetőleg egy herefüggeléket (appendix testis) tapintott ki, amely fejlődési maradvány, majdnem mindannyiunknak van, csak soha nem okoz panaszt és kicsi, ezért nem vesszük észre.
        Teendő nincs.

        Üdvözlettel:  Dr. Kocsis István urológus


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-10 08:49:10; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés