Mobilis képlet a herén.

Tisztelt Doktor Úr, Eddig 3x voltam urológiai kivizsgáláson. Első alkalommal 15 évesen vizsgáltak meg. Akkor minden a koromnak megfelelő volt. Aktív sporttevékenységet folytatva 19 évesen enyhe heretáji fájdalom miatt ellátogattam egy urológiai vizsgálatra. Ott alaposan megvizsgáltak és nem találtak semmi kórosat. Az orvos fizikai vizsgálat során alaposan megvizsgálta a heréimet és hímvesszőmet is. Annyit jegyeztek meg, hogy figyeljek oda a nehéz súlyokkal való munkára és a súlyzós sportokra mert a későbbieknek a túlzott terhelés hereviszértágulatot is okozhat. Ezt figyelembe véve másfajta sportok iránt kezdtem el érdeklődni. Legutóbb 2 évvel ezelőtt 27 évesen látogattam el édesapám urológusához. Akkor is enyhe heretáji fájdalom miatt kerestem fel szakembert. A jobb oldali herémen találtam egy kb 1 centis, vízszintes vonalban elhúzódó képletet. Mintha a mellékherémből indulna ki és a herémre tapadna rá. Viszont ahogy mozgatom a herémet úgy tűnik mint ha valamennyire ez mobilis lenne tehát el is tudom mozdítani. Ezt elmondtam az orvosnak aki a fizikai vizsgálat során nem észlelt elváltozást de a megnyugtatásom végett elvégzett egy here ultrahangot is. Ő azt mondta, hogy minden rendben van. A képalkotó eljárás során mindent rendben talált. Viszont magyarázatot arra vonatkozóan nem kaptam, hogy mi is lehet ez a képlet. Nem mozgásérzékeny és nem is fáj. Az önvizsgálat után természetesen 1-2 óriág érzékenyebb a herém. De ez elmúlik. A jelenlegi vírushelyzet miatt a szokásos önvizsgálat során újra elkezdett foglalkoztatni a fent említett dolog a herémen. A legutóbbi urológia vizsgálat óta ez semmit sem változott. Nem nőt és nem is fáj, de ugyan úgy ott van. Megnyugodhatok felőle? Azt tervezem amint a vírushelyzet javul akkor januárban újra felkeresek egy urológust a saját megnyugtatásom érdekében. Tud a leírtak alapján segíteni? Tisztelettel egy kétségbeesett férfi.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Mellékhere témában

Az elváltozás valószínűleg egy kis mellékherecysta, ami teljesen ártalmatlan.

Kérdés: 2020. december 07., 11:02; Megválaszolva: 2020. december 08., 15:36
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.