• Here funkció csökkenése, lehet még gyermekünk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Férjemnél 2 hónapja spermavizsgálatot végeztek, melynek eredménye 2ml; 2millió/ml; 7, 6pH, 1-1 mozó sejt.
        Mostani spermavizsgálat eredménye: 3ml; 4millió/ml, 7, 6pH, 30%gyorsan mozgó, 70% közepesen ill. lassan mozgó. Andrológus vizsgálat eredménye:hereatrophia, herék nagysága kb. 10ml.

        Hormonvizsgálat eredménye:FSH 13, 10U/L (ref. 0, 7-11, 1)
        Tesztoszteron 6, 6 nmol/L (ref. 9, 9-52, 4)
        Mit jelentenek ezek az eredmények? Gyógyszeres kezeléssel lehet annyira javítani az eredményeken, hogy spontán terhesség létrejöjjön?
        Köszönettel Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a spermavizsgálat témában

        Kedves Kata! A leírtak alapján a férjénél a herék funkciója csökkent, ami a spermatermelő és a hormontermelő képességben nyilvánul meg (bár ehhez jó lenne tudni az un. LH hormon értékét is). Hormonpótlással ill. stimulációval várható javulás, de ennek mértéke most még nem látható előre. Normalizálódás általában sajnos nem valószínű, a cél egy kisebb megterheléssel járó művi megtermékenyítésre alkalmas sperma minőség elérése.


        Dr. Csanádi Gábor, urológus-andrológus szakorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-16 20:36:58; Megválaszolva: 2010. február 16., 20:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: