Spermavizsgálat magas fehérvérsejtszám

Tisztelt Doktor Úr! A férjem spermavizsgálaton volt az eredmény a következő: Carentia: 4 nap, Mennyiség: 4 ML, Küllem: norm., Ph: 7.8, FVS, bakt: 4M/ml. Spermiumszám: 10M/ml, spermiumszám 40 m/ejaculatum, Mozgó: 30%, Prog.gyors: 10 %, Prog.lassú: 10%, egy helyben mozog: 10%, mozdulatlan: 70%, normál alak: 40%. Az orvos herevisszér műtétet javasolt, mást nem mondott. Az 1M/ml fölötti fehérvérsejtszám gyulladásra utal? Ezt is kezeltessük? Lehetséges, hogy a gyulladás okozza a rossz eredményt? Ön szerint vitaminokkal javítható az eredmény?

Dr. Papos István válasza spermavizsgálat témában

A fehérvérsejtek jelenléte gyulladásra utalhat, javasolt tenyésztés elvégzése.

A herevisszértágulat is ronthatja a spermaképet.

Üdv.

Dr. Papos István

Kérdés: 2012. október 06., 19:40; Megválaszolva: 2012. december 02., 11:13
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Spermaanalízis
Jó napot kívánok! Sok éves próbálkozás után sajnos nem jön a gyermek áldás.Spermaanalízisen vettem részt, aminek az eredménye a következő:...
férfi termékenységi vizsgálat
Férfi termékenységi vizsgálat felől szeretnék érdeklődni Jómagam 10 éve szedek Medrolt (napi 4 mg) kérdésem lenne, hogy ez ronthatja e a...
spermavizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Párommal több mint 1 éve próbálkozunk gyermeknemzéssel. Sikertelenül. Spermavizsgálaton jártam. Minden paraméter rendben...
Sperma vizsgálat eredményen lehet...
Tisztelt doktor ÚR! Párom sperma vizsgálatának eredménye a következő: fokozott viszkozitású ondó Volumen 2m TSC 20m/ml Motilitás 15%...
Spermatológiai vizsgálat
Kedves Doktor! Egy gyermekünk után már 2 éve nem született másik. Elmentem spermatológiai vizsgálatra és az alábbi eredményeket kaptam. Abban...