• Van-e kiút az állandó katéterből?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

                                                               Tisztelt Doktor Úr!

        Egy nagyon nagy kéréssel fordulok önhöz.Én egy 38 éves nő vagyok.Sajnos nyitott gerinccel születtem, mely az én esetemben úgy néz ki, hogy közvetlenül az ülepem fölött van egy körülbelül 6-7 centis gerinchasadék.Ez tudomásom szerint gerincvelő sérülés.Ebből adódóan soha nem volt vizelési ingerem, tehát soha nem éreztem, ha pisilni kellett, ezért 8 éves koromig édeanyám pelenkázott, 8 éves koromban pedig állandó katétert kaptam, ami mind a mai napig megvan és amitől már nagyon szeretnék megszabadulni, nagyon szépen kérem önt, hogy legyen olyan kedves megírni nekem, hogy létezik e már valami ami ilyen esetekben helyettesíteni tudja a katétert? Nagyon várom a válaszát

        Tisztelettel:Farkas Krisztina

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a katéter témában

        Tisztelt Krisztina!

        Sajnos 30 év állandó katéterviselés után nehéz a változtatás. Helyette meg lehet próbálni az Önkatéterezést. Ez egy ön által végzett naponta többször történő hólyaglecsapolás a húgycsövön keresztül. Létezik erre a célra kifejlesztett speciális katéter is. Keressen fel egy urológiai szakrendelést vizsgálat, és a megoldásról történő személyes konzultáció céljából.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-10 09:33:46; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: