Természetes-e a katéter feltevése utáni csepegés?

Kedves Szakértő! Vizelettartási probléma miatt katétert kaptam, amit immár állandóan viselnem kell. Viszont a katéter mellett is folyamatosan "bepisilek", csepegek. Visszamentem az orvoshoz, ahol azt mondták, hogy nem kell nagyobb méretű katétert adni, mert ez a csepegés amiatt van, hogy a szervezet próbálja kilökni magából a katétert, így görcsoldót javasoltak a probléma megszüntetésére. Pelenkát is próbáltam már, de akkor mire való a katéter, ha még pelenka is kell.. A kérdésem az, hogy el fog-e múlni hamarosan ez a dolog, meddig várjak, vagy egyáltalán mit tegyek, mert ez nekem is, a családomnak is rettenetesen kellemetlen. Segítségét köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza katéter témában

Kedves Kérdező!

Sajnos az említett probléma az egyik leggyakoribb "rossz" amit el kell viseljen az ember, ha állandó katétert hord. Hiába helyeznének be vastagabb katétert, ez csak ideig-óráig jelentene nyugalmat. Az alap problémát kellene megoldani, hogy katéter mentesíteni lehessen Önt. Addig az is egy megoldás szokott lenni, hogy egy gézlapot köt a katéter köré, melyet a húgycsőnyíláshoz "tol", helyez. Ez ugyan úgy felszíva a vizeletet, mint a pelenka, és még is csak "diszkrétebb" megoldás. Rendszeresen ürítse hólyagját (-ha "dugózik") , ez is segít.

Kérdés: 2012. július 12., 09:26; Megválaszolva: 2012. július 15., 19:36
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Katéter
Tisztelt Cím! Nem tudom, hogy kérdésemre ki válaszol, de köszönöm! Kérdésem a következő. Fél éve három hetente cserélendő, a...
Húgyúti fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesapám állandó katéter mellett él jóindulatú prosztata megnagyobbodás miatt. Egy hónapja kezdődöt a gond. Véres volt a...
Húgycső gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Édesapám jóindulatú prosztata megnagyobbodás miatt katéterrel él. Jelenleg olyan panasza van, hogy a húgycső tájékán...
Célszerű-e TURP műtét
Tisztelt Doktor Úr az alábbiakról kérem véleményét. A katéter kiváltására TURP műtétet javasol az orvosom. Kérdezem, hogy a katéter...
Katéter közben vizelési inger
Tisztelt Doktor Úr! Az édesapámnál lassan 2 hónapja a prosztata jóindulatú megnagyobbodását diagnosztizálták, mivel már vizeletelakadás is...