Célszerű-e TURP műtét

Tisztelt Doktor Úr az alábbiakról kérem véleményét. A katéter kiváltására TURP műtétet javasol az orvosom. Kérdezem, hogy a katéter megszüntetése egyenes arányban van-e az esetleges hátrányokkal. Gondolok az újabb műtétre a visszanövés miatt, megjelenő áttétek amik természetesen be fognak kővetkezni TURP nélkül is. A katéter nagyon kényelmetlen de elviselem és szerintem mérlegelni kell.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza katéter témában

Amennyiben lehetséges, mindenképpen javasolt a TURP elvégzése a katéterviselés megszüntetése céljából, hiszen a tartós katéterviselés előbb-utóbb húgyúti infekciót okoz, mely komoly panaszokat is okozhat.

Kérdés: 2016. január 04., 17:05; Megválaszolva: 2016. január 04., 19:56
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Katéter
Tisztelt Cím! Nem tudom, hogy kérdésemre ki válaszol, de köszönöm! Kérdésem a következő. Fél éve három hetente cserélendő, a...
Húgyúti fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesapám állandó katéter mellett él jóindulatú prosztata megnagyobbodás miatt. Egy hónapja kezdődöt a gond. Véres volt a...
Húgycső gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Édesapám jóindulatú prosztata megnagyobbodás miatt katéterrel él. Jelenleg olyan panasza van, hogy a húgycső tájékán...
Katéter közben vizelési inger
Tisztelt Doktor Úr! Az édesapámnál lassan 2 hónapja a prosztata jóindulatú megnagyobbodását diagnosztizálták, mivel már vizeletelakadás is...
Mit kell tenni katéter otthoni...
Tisztelt Szakértő! Tanácsát szeretném kérni. Páromnak kedden végeztek el egy húgycsőszűkületi műtétet. Holnap mehet haza, viszont katéterrel....