• Makk és fitymagyulladás kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt cím! Egy évvel ezelőtt heves viszketéssel járó makk és fitymagyulladásom volt. Hátrahúzáskor a fityma mindig berepedt, vérzett, lassan gyógyult, a makkon megjelentek vörös-lila vonalak. Canestennel kezeltem és hipermangános öblögetéssel. Elmúlt, de leginkább akkor, amikor ínysorvadás miatt antibiotikumot szedtem. Minden helyreállt, szűkület sem volt, de pár hete észrevettem, hogy a fityma legalsó peremén sötétvörös elszíneződés van, mintha alvadt vér lenne. Nem fáj, nem viszket, szűkület nincs. Betadinnal kentem, halványult, de nem javul eléggé. Mi lehet ez, és mit tegyek? Egyébként gyógyszeres cukorbeteg vagyok, 63 éves, 178cm/105kg. Üdvözlettel Somodi Endre

        WEBBeteg szakértő válasza a balanitis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Elképzelhető, hogy a fitymafék repedt be kissé, és az okozta a vérzést. Ha a probléma 1 hét alatt nem rendeződik magától, keressen fel egy urológust. Sajnos a cukorbetegség is okozhat fitymaszűkületet, többszöri, visszatérő gyulladás esetén a körülmetélés megfontolandó.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-10 09:08:44; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: