Makkon enyhe pirosság/foltok

Tisztelt Doktornő! Már korábban kérdeztem Öntől, azóta voltam kontroll vizsgálaton is és szerencsére javult a panaszom is. A fitymám bőre rendbe jött, azonban a makkom eléggé lassan gyógyul. A bőrgyógyászom, Balantis Irritata diagnózist állított fel. Mivel Ön is és a bőrgyógyászom is Travocort kenőcsöt javasolt, így 2 héten keresztül ezzel kezelem. Már 6 napja kezelem és apránként tapasztalom a javulást. Ezen kívül még írt fel nekem Elidel és Pimafucort kenőcsöt is, de az Elidel tán csak ekcémára jó, a Pimafucortal meg próbálkoztam már és nem elég hatásos. Még van itthon Betadine, Canesten, Fucidin és Ftorocort kenőcs is. Az intim tisztálkodást is az irritáció miatt kizárólag vízzel tisztítom. Ami lényeges, hogy ilyen irritáció szerű kellemetlen érzést tapasztalok a makkom egy bizonyos pontján, ami változó. (Enyhe égő érzés, fájdalomszerű érzet) pontosabban a makkom bal része fele. Nem szedek továbbra se semmilyen gyógyszert és nem élek nemi életet. Ön szerint ezt okozhatja e még gomba, vagy baktérium? És mivel lenne célszerű a kezelést kiegészíteni, ha nem javul a Travocort hatására? Küldenék ismét képeket. Üdv: Alex http: //kepkezelo.com/images/wsch89o12mtt2cu113f1.jpg http: //kepkezelo.com/images/mwt7kjwlgy61dpeahnu8.jpg http: //kepkezelo.com/images/3qof9vfomlfwkem5o5du.jpg http: //kepkezelo.com/images/o883zualj9iyltnpcc9t.jpg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza balanitis témában

Kedves Alex!

Én úgy gondolom, hogy ha a Travocort kezelést befejezte, és még mindig vannak tünetei, akkor átválthat az Elidel krémre, mely mellett hetente 150 mg fluconazol kapszulát javaslok 2 hétig.

Kérdés: 2020. április 07., 19:24; Megválaszolva: 2020. április 23., 16:49
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fehér pöttyök
Üdvözlöm Fehér pöttyök / hólyagok vannak a barátom péniszén és a makkja is elég piros, ő nem érez semmi érzékemységet egyáltalán nem...
Bőrgyógyászhoz kérdés
Kedves Dr. Úr/Hölgyem! A problém az lenne, hogy elmentem bőrgyógyászhoz, aki a kis pontjaimra azt írta: Balanitis máshova osztályozott...
Tisztelt dr Úr Nő!
Urológiával kapcsolatos kérdésem lenne. Egy két hete a makkom bepirosodott, ilyenkor viszket, kissebb fájdalommal jár, ha a bőrt hátrahuzom. A...
Mitől lehet piros és hámló a...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Múlt hét csütörtökön kaptam el valamilyen beteséget lázzal és tüszős mandula gyulladással. Erre kaptam antibiotikumot...
Melanóma eltávolítás után milyen...