• Heresérv miatt romolhat az spermium?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot!

        Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy máj.26 -án voltunk Debrecenben  Kaáli intézetben.Lombikra mentünk. Az orvos azt javasolta hogy mivel a sperma vizsgálat eredményéből nem derült ki semmi meg kellene csinálni ezt a vizsgálatot.Hogy megtudjuk van-e jó sperma a herékben, vagy csak a rossz jön ki. Mert ha nincs akkor nincs mit tenni.

        Azt szeretném kérdezni mi ez a  vizsgálat? és lehetsége-e hogy heresérv miatt nem termelődik jó spermium, mert szokta fájtatni a férjem minden ok nélkül a heréit.és hogy lehet e még ezen változtatni, műtéttel vagy gyógyszeresen!

        Mert ettől függ lehet-e közös babánk.Vagy lehet-e olyan hogy valami gátolja ezt a spermatermelést?

         

        Előre is köszönöm!

        Tózsáné Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a biopszia témában

        Tisztelt Melinda!


        A herebiopszia során kis metszésből mintát vesznek a hereszövetből, mely közvetlen információt ad a spermiumok termelődéséről.
        Létezik herevízsérv és lágyéksérv is (gyakran a betegek mindkettőt heresévnek hívják). Minkettő elhanyagolt állapotban okozhatja a spermiumtermelés romlását. A fő ok általában máshol (hormonháztartás, gyulladásos megbetegedés, immunológiai betegség) keresendő. Én mindenképpen javaslom andrológiai rendelés felkeresését, ahol minden kérdésükre személyesen kaphatnak választ, és amennyiben tényleg szükséges, megbeszélhetik a herebiopszia időpontját.

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:40:45; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: