Gyomorbiopszia eredménye

Ismétlődően előforduló gyomorfájás, és akaratlan fogyás (kb. 10 kg egy év alatt) miatt fordultam gasztroenterológushoz. Gyomortükrözést végeztek, melynek során 3 helyről vettek biopsziát, az orvos köles nagyságú polypként azonosította. A szövettani eredmény: Enyhe fokú gócos chronicus lobos beszűrődést és gócos bevérzést mutató tunica propriájú, szabályos mirigyeket tartalmazó felszines corpus tipusú gyomornyálkahártya részletek activitási jelek nélkül. Helicobacter Giemsa festéssel nem mutatható ki. Polypra, tumorra, malignitásra utaló jel a vizsgált metszetekben nincs. A házi orvos korábban gyomorpanaszaimra 3x1 Kreont és este 1 40 mg. Esomeprazolt javasolt. A tükrözést követően Enterol szedését javasolták. A gyomorfájdalom azóta is fennáll. Tanácsát kérem, hogy mi a teendő, van-e még valami vizsgálatra szükség, vagy milyen gyógyszeres kezelés hozhat eredményt. A közelmúltban végzett labor és ultrahangos vizsgálat negatív. Megjegyzem még, hogy kb 15 éve visszatérően vannak hasmenéses időszakaim, amelyet 2-3 kg fogyás kísér, általában idővel hasfogóval, illetve probiotikumok szedésével rendeződik, mely miatt többször fordultam szakorvoshoz. Mostani problémám miatt colonoscopiát is végeztek, melynek eredménye negatív.

Dr. Plósz János válasza biopszia témában

A szövettan tényleg teljesen negatív. Érdemes más probiotikumot is megpróbálni (pl. Bonolact Regeneral, 1 hónapig), sok folyadékot és rostot fogyasztani és mozogni rendszeresen, intenzíven. Ha sikerül a széklet rendezése, a hasi panasz is megszűnhet.

Megválaszolva: 2019. április 02.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Biopszia eredmény
Tisztelt Doktornő! Mellékletben küldöm Édesapám biopszia eredményét, melyről szeretném ha írna bővebben véleményt, mi várható ezután, esetleg műtéti...
Vesebiopszia
Tisztelt Doktornő/Úr! A kérdésem az lenne, hogy milyen előnye-hátránya van a vesebiopsziának, illetve lehet-e kockázata? A vesémen lévő ciszta növekedett,...
Heresérv miatt romolhat az spermium?
Jó napot! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy máj. 26 -án voltunk, Debrecenben Kaáli intézetben. Lombikra mentünk. Az orvos azt javasolta, hogy mivel a...
Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka