• Gyomorbiopszia eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ismétlődően előforduló gyomorfájás, és akaratlan fogyás (kb. 10 kg egy év alatt)miatt fordultam gasztroenterológushoz. Gyomortükrözést végeztek, melynek során 3 helyről vettek biopsziát, az orvos köles nagyságú polypként azonosította. A szövettani eredmény: Enyhe fokú gócos chronicus lobos beszűrődést és gócos bevérzést mutató tunica propriájú, szabályos mirigyeket tartalmazó felszines corpus tipusú gyomornyálkahártya részletek activitási jelek nélkül. Helicobacter Giemsa festéssel nem mutatható ki. Polypra, tumorra, malignitásra utaló jel a vizsgált metszetekben nincs. A házi orvos korábban gyomorpanaszaimra 3x1 Kreont és este 1 40 mg. Esomeprazolt javasolt. A tükrözést követően Enterol szedését javasolták. A gyomorfájdalom azóta is fennáll. Tanácsát kérem, hogy mi a teendő, van-e még valami vizsgálatra szükség, vagy milyen gyógyszeres kezelés hozhat eredményt. A közelmúltban végzett labor és ultrahangos vizsgálat negatív. Megjegyzem még, hogy kb 15 éve visszatérően vannak hasmenéses időszakaim, amelyet 2-3 kg fogyás kísér, általában idővel hasfogóval, illetve probiotikumok szedésével rendeződik, mely miatt többször fordultam szakorvoshoz. Mostani problémám miatt colonoscopiát is végeztek, melynek eredménye negatív.

        Dr. Plósz János válasza a biopszia témában

        A szövettan tényleg teljesen negatív. Érdemes más probiotikumot is megpróbálni (pl. Bonolact Regeneral, 1 hónapig), sok folyadékot és rostot fogyasztani és mozogni rendszeresen, intenzíven. Ha sikerül a széklet rendezése, a hasi panasz is megszűnhet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 31., 15:30; Megválaszolva: 2019. április 02., 18:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        4 éve mélyvénás trombózisom volt, ami párosult kétoldali tüdőembóliával. 2x10 percig teljes kerngési sokk,amiböl sikeresen felépúltem.Viszont állandó lábfájdalom és hátfájdalom kiséri az életemet. Próbáltam munkát vállalni,de egy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés