• Mire számíthatok illetve miért nem csinálnak semmit?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép estét! 2016 októberben volt veseműtétem a bal oldalon Hynes Anderson szerint technikával. A műtét óta ezen az oldalon megszűnt a fájdalom. Viszont lassan másfél éve a jobb oldali vesémmel szenvedek, nyomó és erős szúró fájdalmat érzek, ami nem csökken pihenésre és fájdalomcsillapító bevétele után sem. Voltam Reumatológus és Ideggyógyászati szakvizsgálaton is de nem találtak semmi elváltozást. Tavaly előtt a jobb vesémbe helyeztek fel DJ katétert 1 hónap után levették de a panaszaim akkor sem szűntek meg, utána volt tükrözés az orvosom azt mondta akadálytalanul feljutott az eszközzel a vesémig, Aztán azt mondta meg kell műteni a jobb oldali vesémet is, és utána nem lesz panaszos az az oldal se, megvolt a műtét időpontja befeküdtem a kórházba de valamilyen oknál fogva mégse volt műtét ezt a mai napig nem tudom miért nem volt. Tavaly Júliusban 53x14mm volt a jobb vesémben a Pyelon mérete. Most voltam hétfőn kontrollon elküldött az orvosom ultrahangra, amin ma voltam ez áll a leleten: A jobb vese mallrotalt jellegű, norm. nagyságú, parencyhma átlagos vastagságú, a pyelonja mérsékelten tágabb, az üregrendszer jelzetten követhető. A bal vese norm. nagyságú, helyzetű, parencyhma átlagos vastagságú, üregrendszeri tágulat, kóros képlet nem ábrázolódik. A hólyag kontúrja ép, kp telt, lumenében kóros nem ábrázolódik, az ureter szájadékának megfelelően kőárnyék nem látható. Uteros norm. nagyságú. Vélemény: Patológiás elváltozás nem látható, Mallrotatio renis i.d.., kisfokú jobb oldali pyelectasia. Az lenne a kérdésem, hogy mit jelent amit a véleményben írtak, illetve mire számíthatok és miért okoz ilyen panaszokat? (A mai ultrahagon nem mérték meg a pyelon méretét.) Március 4.-én megyek vissza majd az orvosomhoz kontrollra de addig is szeretném tudni, hogy mi lehet a baj. Nem kapok sosem megfelelő tájékoztatást. Már teljesen össze vagyok zavarodva és nagyon rossz, hogy még most sem tudtak segíteni, hogy megszűnjön a jobb vesefájdalmam. A választ előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a vese témában

        Tekintettel arra, hogy a jobb vese üregrendszeri tágulata a forgási rendellenesség része, és minimális, műtéti megoldásra nincs szükség.


        Kérdés: 2019. február 13., 20:21; Megválaszolva: 2019. február 18., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Péniszemen makk alatt hólyagszerű pattanasok alakultak ki mi Lehett ez?
        Üdv! Tegnap este kezdtem el érezni hogy a jobb oldali herem nagyon erzekeny es erintesre faj, az alhasomban is erzem picit azon a részen. Utana olvastam a neten de inkabb csak megijedtem, van arra is lehetőség hogy semmi komoly csak valami utes erhette...