• Nemi vágy és izomtömeg csökkenés, fáradékonyság.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorn ő/ Doktor úr! Szeretnék felkeresni egy szakorvost a problémámmal, de nem tudom kihez forduljak és, hogy egyáltalán mi lehet a oka. 17 évesen elkezdtem konditerembe járni ekkor 42 kg voltam majd kb. 1 – 1, 5 év alatt 67 kg lettem. Nem voltam fáradékony az edzések nagyon jól mentek és nemi vágyam is mondhatni az egekbe volt. Sajnos rengeteg pattanásom lett így a bőrgyógyász felírt egy Roaccutan nevű gyógyszert amit kb. 4-5 hónapig szedtem, ez idő alatt semmilyen negatív problémát nem vettem észre csak pozitívat, hogy eltűntek a pattanások. Viszont rá pár hónapra, hogy abbahagytam a gyógyszer szedését szépen fokozatosan elkezdtem gyengülni (izomtömeget is veszítettem) és fáradékonyabb is lettem, de ekkor még a nemi vágyam nem csökkent jelentősen. Hát az utóbbi pár évben ez egyre rosszabb lett most már ott tartok, hogy egyáltalán nem tudok edzeni, mert gyengébb vagyok mint amikor először lementem konditerembe, edzővel beszéltem és kaja meg az edzés tökéletes, de mégis folyamatosan izomtömeget vesztek. Ezzel még nem is lenne akkor probléma, hogy nem tudok többet izmot felszedni (jó persze zavaró), de a legnagyobb bajom, hogy alacsony a libidóm és sokszor képtelen vagyok fenntartani az erekciót. Mondták az edzők, hogy lehet valamiért folyamatosan csökken a tesztoszteron szintem. Elmentem egy vérvételre egy évvel ezelőtt ahol a következő értékeket kaptam: FSH-->3, 0 IU/L LH--> 5, 1 IU/L Tesztoszteron --> 16, 31 IU/L Kortizol --> 509 nmol/l HGH --> <0.05 ng/ml És most egy év mulva, hogy a tünetek mégrosszabbak lettek (izomtömeg és erőcsökkenés, nemivágy szinte nulla és az erekciót se tudom már mindig fenntartani) elmentem megint vérvételre: FSH --> 3, 29 IU/L LH --> 4, 76 IU/L Prolaltin --> 160, 3 mIU/L Tesztoszteron 13, 8 nmol/L SHBG - 14 nmol/L Kortizol - 338 nmol/L Ezek alapján esetleg megtudná mondani, hogy mi lehet a probléma és milyen orvoshoz tudok fordulni? Előre is köszönöm a válszt.

        Dr. Papos István válasza a libidó témában

        Habár a laborértékek normálisnak tűnnek, javaslom, hogy endokrinológushoz forduljon további vizsgálatok céljából.


        Kérdés: 2019. január 08., 21:35; Megválaszolva: 2019. január 09., 23:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Péniszemen makk alatt hólyagszerű pattanasok alakultak ki mi Lehett ez?