• libidó csökkenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor úr! 31 éves férfi vagyok és azzal a problémával fordulok önhöz hogy nagyon lecsökkent a nemi vágyam. Másfél éve kezdtem érezni és folyamatosan csökken.Napközben szinte sose jut eszembe a sex, reggeli merevedés nincs vagy csak nagyon gyenge, erekció gyenge és sokszor sex közben is lelankad, spermám lényegesen kevesebb. Volt egy hólyagtükrözésem vizeletcsepegés miatt és pár hónapig szedtem gyógyszert is.(tanyz eras)Vissza gondolva kb azóta érzem.Ennek nem lehet bármi köze hozzá? Pajzsmirigy vizsgálatom volt, normális értéken belül van.Utána csináltattam tesztoszteron vizsgálatot is ami az alsó határértéken volt.(12nmol)3 hónapig szedtem clostilbegyt 25mg, és dhea 25mg tablettát. A tesztoszteron szintem már a normál határérték felett is van kicsivel. (28nmol), de mégsem érzem hogy vissza jött volna a vágyam. Most 1 hónapja zitazonium 10mg ot szedek.Ezek mellett bevezettem az étrendembe sok gyümölcsöt, húst, tojást is.Heti 1-2 alkalommal konditerembe is megyek és lemondtam már legalább 3 hónapja a forró fürdőről is. Alkohol, drog nincs az életemben.Napi 8 óra alvás szinte minden nap megvan.Dohányzás napi egy doboz ami tudom hogy nem jó, de talán ez önmagában nem okozhatja ezt.Kérdésem az lenne hogy mi okozhat még ilyet? Esetleg szervi dolog vagy valami fertőzés nem okozhat lecsökkent libidót? A hólyagtükrözés miatt nem lehet? Esetleg bármilyen vitaminhiány? Milyen vizsgálatot lehetne még elvégezni? Válaszait előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a Libido témában

        A Tanyz eras okozhat ún. retrográd ejakulációt, mikor az ondó egy része a húgyhólyag felé távozik. Libidó csökkenést számos dolog okozhat, akár lelki eredetű is lehet. ( a tükrözés és a vitaminhiány nem okoz ilyen panaszt) Javaslom az ismételt urológiai vizsgálatot. Krónikus prosztatagyulladás esetén gyakran lehet ilyen panaszokkal találkozni.


        Kérdés: 2018. július 11., 22:13; Megválaszolva: 2018. július 17., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr! Nagyjából egy hete, a péniszem felső részén, a makk mögött, egy duzzadt, kemény érszerű képződményt vettem észre, ami kereszt irányban húzódik, 45fokos szögben, kb 2cm hosszú, nem fáj, nem érzékeny. "Orvos válaszol"...