tesztoszteron pótlása

Tisztelt Doktor Úr! Felkerestem egy urológust, mivel merevedési problémáim vannak aktus közben. Vérvétellel megállapításra került, hogy a tesztoszteron értékem nagyon alacsony: 161, 7 ng/dL. Teljesen egészséges életet élek, nem dohányzom, nem iszom, mindennap futok, sportos alkatom van, stresszesnek sem mondható az életem, fizikai munkát végzek, a házasságom boldognak mondható. Az urológus sem tudja, hogy akkor miért ilyen alacsony ez az érték. 3 hónapra való ANDROGEL 50 mg-os gélt írt fel, amiről azt olvastam az interneten, hogy magas kockázattal jár az alkalmazása / szívinfarktus, stroke, a betegtájékoztató szerint rengeteg mellékhatása lehet, félő, hogy ha eddig nem volt semmilyen betegségem sem, akkor ezután szerintem biztosan lesz/. Az alábbiak lennének a kérdéseim: - Milyen vizsgálat kellene ahhoz, hogy megtudjam, mitől ilyen alacsony a tesztoszteron szintem? - Az Androgel gélről milyen tapasztalatai vannak, merjem-e használni, vagy esetleg mi mást? köszönöm válaszát.

Dr. Papos István válasza tesztoszteron témában

Az Androgél használata orvosi felügyelet mellett biztonságos.

Nincs olyan vizsgálat, amely kideríti, hogy mitól alacsony a tesztoszteronszint.

Kérdés: 2016. április 12., 19:39 ;Megválaszolva: 2016. április 12., 21:25
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Alacsony tesztoszteronszint
Tiszteletem! 32-éves vagyok, 5 évvel ezelött volt egy hererákom, igy az egyiket eltávolitották, kemot nem kaptam azóta tünetmentes vagyok. A...
Hormonszintek
Üdvözlöm! Én arra volnék kíváncsi, hogy a "gyári" alacsonyabb tesztoszteron szinttel rendelkező férfi, természetes úton képes-e magasabb szintre...
növelhető-e a tesztoszteronszintem?
Tesztoszteron értékem 5.8 mmol/l. 1.5 évvel ezelőtt radikális prosztataműtéten estem át, PSA azóta is 0, 09. Problémám, hogy erőtlen, kedvtelen...
Potenciazavar
Előfordul Merevedési zavar! Többször felírtak Sindelafin tabbléttákat, de nem nagyon használt! A tesztoszterin szintem 11 4 éve még 25 volt!...
Alacsony tesztoszteron
Tisztelt Dr. ÚR! Mivel a nemi vágyam csökkent, és enyhe merevedési zavar is tapasztalható olykor-olykor, így kivizsgáltattam magam. Voltam...