Mi lehet ez?

Tisztelt Doktor Úr! 2 hete kezdődtek a panaszaim. Hólyagérzékenység, 10 percenkénti vizelés, melyet borzasztó fájdalom (csikaró jellegű) kisért. A fájdalom inkább ürités után jelentkezett vagy amikor végigszaladt rajtam a vizelni kell "hullám". Párszor halvány vércsik volt a toalett papiron és darabkák is távoztak a vizeletemmel. Azóta sokkal nehezebben tartom vissza a vizeletem, szinte hullámként tör rám a vizelés. Rengeteg gyógynövényes teát ittam és utána elmúlt. A napokban viszont ismét éreztem a diszkmfort érzést. Ma jártam vese, illetve hólyag UH vizsgálaton. A vesék normálisak, a teli hólyagban echokat tartalmazó valamik úszkáltak. Doktornő cystitisre gyanakodott. Onnan mentem urológushoz, aki vizeletmintát küldött laborba, illetve megnézte a hólyagom UH-on ürités előtt és után is. 450 ml vizeletet üritettem és kb 80 ml maradt benne a hólyagomban. A hólyag fala nincs megvastagodva. Ezután hüvelyi vizsgálatot csinált, mert szerinte nőgyógyászati is lehet a dolog. Voltam 2 nőgyógyásznál is, még vaginális UH-t is csinált az egyik. Szerintük minden rendben van. Az urológus semmit nem irt fel, várjuk a vizelet eredményét. Mi a véleménye Önnek? Köszönöm előre is.

Dr. Papos István válasza hólyaghurut témában

A panaszok hátterében hólyaghurut áll, antibiotikum kezelésre van szükség.

Kérdés: 2016. január 18., 17:13 ;Megválaszolva: 2016. január 18., 19:59
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Gyakori vizelés
Véres vizelet
Tisztelt Doktor úr! Hétfőn lesz 7 hete, hogy szűltem, első szülésem és terhességem volt. 18 óra vajúdás után szűltem természetes úton, nehéz...
Visszatérő hólyaghurut
Tisztelt dr Úr! Tini korom óta szenvedek hólyaghuruttól. Évekig nem volt panaszom de az utóbbi 7 hónapban már 3 alkalommal jött újra elő....
Gyulladás vagy nem
Kedves Szakértő! Ma elmentem az urológushoz az eredményemért és a vizeletből semmiféle kórokozó nem mutatható ki. Tulajdonképpen azzal a...
Hugyhólyag
Tisztelt Doktor úr! Október 10-én, nőgyógyászati nagy műtéten estem át! Katétert is adtak, amitől húgyúti fertőzést kaptam. Másnap éjjel...