Ureaplasma megint.....

Tisztelt doktor úr! Szexuális úton megkaptam az ureaplasma-t ami csak a fertőződés után egy évvel lett észrevévé addig csak enterococus-ra kezelt az urológus. a célzott kezelés hatására a baktérium eltűnt 2 megerősítő vizsgálattal is igazolták, de a prosztatában maradtak baktériumok amit mostanra úgy néz ki sikerült kiírtani és a panaszaim is megszűntek. Az utolsó kontroll tenyésztésből ami az első negatív ureaplasma tenyésztésre 1 évre volt, ismét előbukkant az ureaplasma ami előtt azért állok értetlenül mert a partnerem kétszer is meg lett vizsgálva és mind a 2 alkalommal negatív lett neki a tenyésztése (PCR) és teljesen panaszmentes. Az 1 év alatt folyamatosan nézték az ureaplasma-ra az aerob tenyésztés mellet is és akkor is folyamatosan negativ volt. Több hónapig szedtem olyan antibiotikumot a többi kórokozó miatt ami hat ellene tehát elméletileg nem szabadna bennem lennie. Azt szeretném megkérdezni, hogy ön szerint hogy lehetséges ez? A orvosom szerint megbújt a prosztata szivacsos rétegeiben és most aktiválódott újra. Ön lehetségesnek tartja ezt? Köszönöm a segítségéet!

Dr. Papos István válasza ureaplasma témában

Lehetséges, hogy "megbújt" a baktérium a húgyutakban valahol és most kezdett el szaporodni.

Ritkán, de előfordulhat.

Kérdés: 2015. december 18., 18:43; Megválaszolva: 2015. december 18., 20:58
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Ueraplasma mikoplasma
A baratnomnek irtak fel doxycyclyn 100ast es nekem is 10 napig kell szedni a szedestöl szamitott hany napig nem lehet szexualis eletet elni? Vagy esetleg...
Visszatérő ureaplasma fertőzés
T. dr/drnő! 2011 decemberétől pár hetente visszatérő piros kiütések jelentkeztek a makkomon, amit bőrgyógyászom többszöri elhamarkodott és...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére