• apukám húgy hólyag rákos

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        üdvözlet. Váradi Attiláné vagyok. Kérdésem édesapámmal kapcsolatos. Idén tavasszal húgyhólyagrákot diagnosztizáltak nála. Miközben már 2 éve prosztatával kezelték gyógyszerekkel. Aztán azt mondták hólyag rákja van ami rossz indulatú. Pár hónap leforgása alatt már háromszor műtötték végbélen keresztül vagyis úgy tudom égették. Mivel szive beteg és arra is gyógyszeres tapaszt kell hordania. Azt mondták ki kellene venni a húgy hólyagját de nem bírná ki a szive ezt a nagy műtétet, meg aztán apukám nenm is egyezett ebbe bele csak úgy mint a kemoterápiába sem. Műteni azért kezdték mert vérzett. Minden eddigi műtét után egy vagy két hétig nem vérzett aztán megint csak vérzett. Most a napokban már 6. napja ismét vérzett amikor is mentőt hívtak és a kórházban be tették a katétert, majd 1-2 nap után kivették.Közben elkezdte szedni a Varga féle gyógy gombát és issza a tisztított vizet a pí vizet. most kb 3 hete a deutérium mentes vizet issza. A gyógy gombát 5 hete szedi.Kérdésem Miért vérzik és miért nem használnak a vérzés csillapítók amit felírnak neki.Van e olyan valami ami elállítja a vérzést? Talán természet gyógyász segítene ebben? Válaszukat tisztelettel várom sürgős. Köszönöm szépen Váradi Attiláné [email protected] telefon 06307438088

        Dr. Merth Gábor válasza a húgyhólyagrák témában

        Kedves Váradi Attiláné! Nem ismerve a konkrét esetet azt mondhatom, sajnos ha édesapja nem engedi megoperáltatni magát, a hólyagvérzés akár rendszeressé is válhat. Érdemes lenne megfontolni, ha csak vérzéscsillapítás végett is, egy endoscopos -nem a rák, hanem a rendszeres vérzés miatti- műtétnek, mely talán nem megterhelő, gyors, és a vérzés szempontjából hasznos lehet (erről kezelőorvosával beszéljen, Ő sokkal több információval rendelkezik Édesapjáról, lehet el kell utasítani ezt a kezelési formát! ). Léteznek gyógyszeres lehetőségek a vérzéscsillapításra, de saját tapasztalatom az, hogy nagy esély van ilyenkor "hólyagtamponád" kialakulására, azaz egy nagyobb vérrög elzárja a húgyutakat, és vizelési képtelenség miatt fog ismét akut jelleggel az urológián jelentkezni. Azaz ezt a kezelést akkor ajánlom, ha szoros megfigyelésre van lehetőség (a kezelés elején mindenképpen), hogy a tamponád ne alakulhasson ki. Nos ahhoz, hogy "értelmesebb" választ adhassak, ismernem kellene a konkrét esetet (labor, szövettan, egyéb betegségek, gyógyszerek, stb! ), de talán egy apró lökéshullámot jelentett ez a válasz is. A nem hagyományos gyógyászattól én senkit nem tiltok vagy ajánlom, egyszerűen ha úgy érzik segíthet, próbálják ki. Nekem -személy szerint- nem sok tapasztalatom van velük, valamint azok sem túl meggyőzőek... Jobbulást kívánok!


        Kérdés: 2012. október 22., 13:43; Megválaszolva: 2012. október 24., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány hete bizsergő, remegő érzés jelentkezik napközben a péniszemben. Periódikus jellegű, mintha mobiltelefon rezegne a zsebemben. Nem fájó, csak zavaró érzés. Ülés, mozgás közben egyaránt tapasztalom. Évekkel...
        Kedves Doktor Úr! Az alábbi biopszia eredmény értelmezésében kérem segítségét: 1-2. Prostata részletek közül a bal oldalon, 4 mintában daganatszövet van. A daganatsejtek mirigyhám jellegűek, helyenként szembetűnő nucleolussal bírnak,...
        Tisztelt Doktor Úr! Tegnap párommal való szeretkezés után vettem észre, hogy a makkom alatt egy vérömleny keletkezett. Érzékenyebb is lett a péniszem, ha megnyomom itt, fáj. Érdeklődnék, hogy van-e teendőm ezzel, vagy el fog múlni?