Köszönöm és újabb kérdés

Kedves Doktor Úr, köszönöm gyors válaszát. Még lenne a korábbi kérdésemhez (145ös psa, vizelési problémák, korábbi teljes prosztata eltávolítás) kapcsolódva egy újabb kérdésem. Édesapámmat elvittem hasi és kismedencei uh vizsgálatra, ahol a doktornő konzultációra áthívta az urulógust és azt tancsolták, h sürgősséggel menjünk el a kezelő kórházba és tetessünk be katétert, mert nagyon tágultak a medencék. Az uh egyébként a tumor kiújulást is megerősítette. A katéter behelyezésekor 9deci tiszta vizelet jött ki. Viselése óta viszont szinte folyamatosan véres, plakkos. Tudom, h tisztulnia kell a károsodott vesének, de ez normális? A kórházban nem tartották bent. Most a szokásos vizsgálatok (csont izotóp, hasi ct) elvégzésére várunk. Ezenkívül még azt is kérdezném, h a prosztata kézi vizsgálatához lehet e kérni fájdalomcsillapítót? Nagyon köszönöm!

Dr. Merth Gábor válasza vizeletelakadás témában

Ha pár nap alatt nem tisztul fel a vizelete (eleve, de ebben az időben pláne nagyon sok folyadékot kellene fogyasszon édesapja!) keressék fel kezelőorvosukat, nehogy hólyagtamponád alakuljon ki (ellenőrzés céljából mert a Syncumar miatt sokkal nehezebben alvad be a vér) A prosztata vizsgálata egy kicsit kellemetlen (alap állapotban), bizonyos helyzetekben akár fájdalmas is, de sajnos ezt elkerülni nem igazán lehet, azaz a válasz: nem. Jobbulást kívánok!

Megválaszolva: 2012. július 05.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

VIZELET PROBLÉMA
gerincbe altattak a műtét után nem tudtam vizeletet produkálni ezért katétert helyeztek fel miután kivették a katétert sűrű, de probléma mentes volt a vizelés...
Katéterezés utáni vizeletelakadás
Tisztelt Doktor Úr! Férjemnek prosztata brachyterápiája volt. Sajnos egy acut veseelégtelenséget kapott, valószínüleg egy vérrög lehetett a ludas. Ez...
Viszkető fityma, vörös folt (ok) a...
Visszatérő hólyaggyulladás D-mannóz
Kedves Doktornő! Visszatérő hólyaggyulladás megelőzésére az urológusom napi 3 gram D-mannóz port ajánlott vízben feloldva. Azt mondta, hogy próbáljam ki 3...
Krónikus prosztatitisz utóhatása
Tisztelt Doktor Úr! 2006 és 2017 között krónikus prosztatitisszel kezeltek. Mindig streptococcus alfa haemolizáló tenyészett ki masszátumból, masszírozás...
16 hós kisfiú herevízsérv
Üdvözlöm! 16 hós kisfiamnál 1 éves korában észleltük a heréjén az "elváltozást". Akkor a gyermekorvosunk kérte, hogy a biztonság kedvéért nézessük meg...