• köszönöm és újabb kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr, köszönöm gyors válaszát. Még lenne a korábbi kérdésemhez (145ös psa, vizelési problémák, korábbi teljes prosztata eltávolítás) kapcsolódva egy újabb kérdésem. Édesapámmat elvittem hasi és kismedencei uh vizsgálatra, ahol a doktornő konzultációra áthívta az urulógust és azt tancsolták, h sürgősséggel menjünk el a kezelő kórházba és tetessünk be katétert, mert nagyon tágultak a medencék. Az uh egyébként a tumor kiújulást is megerősítette. A katéter behelyezésekor 9deci tiszta vizelet jött ki.Viselése óta viszont szinte folyamatosan véres, plakkos. Tudom, h tisztulnia kell a károsodott vesének, de ez normális? A kórházban nem tartották bent. Most a szokásos vizsgálatok (csont izotóp, hasi ct) elvégzésére várunk. Ezenkívül még azt is kérdezném, h a prosztata kézi vizsgálatához lehet e kérni fájdalomcsillapítót? Nagyon köszönöm!

        Dr. Merth Gábor válasza a vizeletelakadás témában

        Ha pár nap alatt nem tisztul fel a vizelete (eleve, de ebben az időben pláne nagyon sok folyadékot kellene fogyasszon édesapja! ) keressék fel kezelőorvosukat, nehogy hólyagtamponád alakuljon ki (ellenőrzés céljából mert a Syncumar miatt sokkal nehezebben alvad be a vér) A prosztata vizsgálata egy kicsit kellemetlen (alap állapotban), bizonyos helyzetekben akár fájdalmas is, de sajnos ezt elkerülni nem igazán lehet, azaz a válasz: nem. Jobbulást kívánok!


        Kérdés: 2012. június 17., 13:41; Megválaszolva: 2012. július 05., 15:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Péniszemen makk alatt hólyagszerű pattanasok alakultak ki mi Lehett ez?