• Édesapám tüdeje

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Apukám diagnózisa felől érdeklődnék,mert nem tiszta teljesen,hogy mi a baj a tüdejével. most volt CT-n,és a doktornő még nem értékelte ki. úgy kezdődött az egész,h be volt 1 hétig dagadva mind2 bokája(ödéma)-->ezért ment el orvoshoz. akkor,jöttek általános kivizsgálások,h kiderítsék az okát. 47 éves,jó állapotban van. -EKG :jó lett -labor: *ott kimutatták,h magas a húgysav szintje-->ugye,az köszvény gyanú *magas a koleszterin is picit *illetve most nézem még,h a 'lymph%' az alacsonyabb a referenciánál,és a 'neut%' kicsit magasabb a referenciánál. --->Köszvényre,koleszterinre szed gyógyszert -mellkas rtg: kimutattak h mind2 hilus kiszélesedett,melyet tágult pulmonális törzzsel magyaráznak,ill bal oldalon kisgyermektenyérnyi középintenzitású képletet írnak le ,felvetették a centrális tumor lehetőségét-->ezért utalták be CT-re ---->háta nem fáj,nem fullad,étvágya van. hurutos,sűrű váladék szakad fel. ja,és szénanáthás,de az csak ritkán jelentkezik. ja,és érdes légzése van -CT: jobb oldalon 4-es szegmentumban 7mm-es, 6-os szegmentum bázisán 8mm-es nodus. mediastinumban az aortaív mellett egy 20 mm-es,pretrachealisan 2 db 25 mm-es , mk.hilusban több 15-25 mm-es ,retrosternalisan több apró 3-6 mm-es lgl van. 'vélemény: lymphadenomegalia' ill. májában találtak 1 kisebb cisztát. Segítségét előre is köszönöm üdv: Szalai Dóra

        Dr. Molnár Anna válasza a tüdőrák témában

        Kedves Kérdező! Édesapja gondos pulmonológiai és belgyógyászati szakvizsgálatot igényel! A mellkas CT lelet a tüdőben egy körülírt "nodust, azaz csomót" (mely felveti tumor, nagy nyirokcsomó, vagy fertőzéses eredetű beszűrődés, akár TBC gyanúját), valamint számos megnagyobbodott nyirokcsomót ír le, melyek a fent említett folyamatok következtében jelenhettek meg, illetve felvetődik hematológiai betegség (limfóma) lehetősége is. Természetesen a a tünetek, laborok és a beteg pontos ismerete nélkül konkrét diagnózist nem lehet adni!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 21., 21:43; Megválaszolva: 2011. július 25., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: