Nagymama-Tüdőrák

Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni.Nagymamámnál másfél évvel ezelőtt ismeretlen eredetű és viselkedésű daganatot fedeztek fel a tüdejében. A mai eredményei a következők: P.5. Atypusos, neoplasticus sejtek a kenetben, melyek adenocarcinomából származtathatók.Bronchiolo-alveolaris carcinoma lehetősége felvetődik, de metastaticus eredet sem zárható ki. A jobb 4.segmentumban lévő spiculált felszínű terime kicsit nagyobb lett. Mellette dorálisan lévő intrapulmonalis metastasisnak megfelelő képlet is növekedett.Fölötte novumként 6 mm-es kerekded lágyrészképlet jelent meg.Jobb hilusban 9*11 mm, a középső mediastinumban három különálló 5 mm-es nyirokcsomó van. -tu.pulm.l.d. (S'4) cum met.intrapulm l.d.-kisfokú radiológiai progressio -bronchiectasia et fibrosis pulmonum -struma retrosternale l.s. -cardiomegalia Szeretném megtudni, mit jelent ez a lelet, milyen stádiumban, milyen előrehaladottságú lehet a betegség? Várom válaszát! Köszönettel: Á. Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

Rosszindulatú tüdődaganat igazolódott. Komplett állapot felmérés, tüdőgyógyászati kivizsgálás szükséges. Amennyiben a műtét kivitelezhető és a légzéfunksió és szívfunkció megengedi el kell végezni. Azonos lebenyben van az áttét a leírás alapján, bár ehhez a képeket látni kellene. Sajnos ez előrehaladottabb stádium.

Kérdés: 2011. február 07., 12:42; Megválaszolva: 2011. február 09., 20:35
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrákom van?Van-e lehetőségem...
T.Doktornő! CT vizsg. eredménye: JOBB O-ON S4-5 HATÁRÁN 6MM-ES SZABÁLYTALAN ALAKÚ NODULÁRIS KÉPLET LÁTHATÓ.JOBB O-ON S5-BEN A PERICARDIUM MELLETT...
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Gyógyulási esélyek