• Tüdőbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Cím! édesapámat már két alkalommal műtötték tüdődaganatra. Sajnos a műtétek során két lebeny már eltávolításra került. A műtét után már több alkalommal volt tüdőgyulladása. Legutóbb 2010.04.13-án is tüdőgyulladás gyanúval vittük őt be a kórházba.Két hetet töltött bent. Állítólag hörgőgyulladása volt és nincs semmi különösebb probléma. Engem nem igazán nyugtattak meg. A zárójelentésében az alábbi eredményt olvasom: légzésfunkció: FVC:(L)2,73(78%) FEV1,0(L):1,55(59%) FEV1,0/FVC:57% EKG: 1 ventrikuláris extraütés, HR:68, Pd:120ms, PQ:166ms, QRS:92ms, QT:376ms MRTG: a jobb rekesz elevált, lateralisan kitapadt, fölötte thoracotomia és lobectomia utáni állapot. A bal rekesz is csipkézett és lat.-an kitapadt, efölött is szabálytalan szerkezetű pulmo. Cor nem nagyobb aortás config. Kérem, hogy szíveskedjen leírni, hogy valójában van-e aggódásra utaló jel, vagy megnyugodhatunk. Válaszát előre is köszönöm! Üdv!

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt leletek eredményei megfelelnek a tüdőrezekció utáni állapotnak, bennük aggodalomra utaló eltérést nem láttam. Kiemelten fontos a légzési rehabilitáció, egészséges életvitel. Teljes donányzási tilalom és a szennyezett levegőjű helyek kerülése. Járjon rendszeresen ellenőrzére a tüdőgyógyászati szakrendelésre.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-05 14:05:33; Megválaszolva: 2010. május 05., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés