Tüdőbetegség

T.Cím! édesapámat már két alkalommal műtötték tüdődaganatra. Sajnos a műtétek során két lebeny már eltávolításra került. A műtét után már több alkalommal volt tüdőgyulladása. Legutóbb 2010.04.13-án is tüdőgyulladás gyanúval vittük őt be a kórházba.Két hetet töltött bent. Állítólag hörgőgyulladása volt és nincs semmi különösebb probléma. Engem nem igazán nyugtattak meg. A zárójelentésében az alábbi eredményt olvasom: légzésfunkció: FVC: (L) 2, 73 (78%) FEV1, 0 (L):1, 55 (59%) FEV1, 0/FVC: 57% EKG: 1 ventrikuláris extraütés, HR: 68, Pd: 120ms, PQ: 166ms, QRS: 92ms, QT: 376ms MRTG: a jobb rekesz elevált, lateralisan kitapadt, fölötte thoracotomia és lobectomia utáni állapot. A bal rekesz is csipkézett és lat.-an kitapadt, efölött is szabálytalan szerkezetű pulmo. Cor nem nagyobb aortás config. Kérem, hogy szíveskedjen leírni, hogy valójában van-e aggódásra utaló jel, vagy megnyugodhatunk. Válaszát előre is köszönöm! Üdv!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt leletek eredményei megfelelnek a tüdőrezekció utáni állapotnak, bennük aggodalomra utaló eltérést nem láttam. Kiemelten fontos a légzési rehabilitáció, egészséges életvitel. Teljes donányzási tilalom és a szennyezett levegőjű helyek kerülése. Járjon rendszeresen ellenőrzére a tüdőgyógyászati szakrendelésre.

Kérdés: 2010. május 05., 14:05; Megválaszolva: 2010. május 05., 14:05
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak