Kétségbeesés....

Tisztelt Doktor Úr! Közeli hozzátartozóm bronchologiai lelete a következő:

1.trachea alsó harmad: beszűkült, nyálkahártya egyenetlen felszínű, infiltrált. A váladék serosus.

2.bifurcatios carina:   kiszélesedett, nyálkahártya egyenetlen felszínű, a váladék serosus.

3. balfőhörgő felső harmad: tölcsérszerűren beszűkült, nyálkahártya infiltrált, a váladék serosus.

4.jobb főhörgő felső harmad: idegenszövet a lumen 3/4 -t elfoglalja, nyálkahártya egyenetlen felszínű, infiltrált. A váladés serosus. 

Excisio: hisztológiára

Endoszkópos vélemény: gége ép, trachea alsó harmadát, a bif. carinát a bal főhörgő felső szakaszát is érintő, jobb oldali elváltozás mely a jobb főhörgőt csaknem teljesen elzárja. Inoperabilis.

Sajnos ebből mi semmit nem értünk, kérem szíveskedjen "lefordítani" és válaszolni, mik a kilátások a gyógyulásra.

Tisztelettel és köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

A szövettani eredmény döntő lesz ebben az esetben is. A leírás alapján a jobb tüdő felé menő hörgőből kiinduló daganta már a légcső alsó résztére is ráterjedt. A jobb tüdő levegőzése nehezített is. Ebben az esetben műtéti úton a daganat teljes eltávolítása nem lehetséges. Onkológiai kezelés (kemo- és sugárterápia szükséges) . A tüdőrák szövettani igazolás esetén minnél hamarabb el kell kezdeni a kezelést. A szövettan és a mellkas CT után lehet érdemben nyilatkozni az esélyekről, de a hörgőtükrözés eredménye elég rossz. 

Kérdés: 2010. április 17., 19:12; Megválaszolva: 2010. április 17., 19:12
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak