Tüdőrák

Tisztelt Dr. Nő/Úr!

Egy elméleti kérdésem lenne Önhöz! Olvastam a tüdőrák cikket és nem volt számomra tiszta és világos valami a cikkben - méghozzá az ízület és az izomfájdalom rész! Az írják a tüdődaganat okozhat ilyen jellegű tüneteket, de milyen jellegű izom és ízületi fájdalmat okoz? Milyen jellegű ez a fájdalom? (húzódó, tépő, égő, bizsergő - mint amikor az ember keze mondjuk elzsibbad) Ugyanakkor ez a fájdalom folyamatos, vagy csak bizonyos mozdulatoknál - esetleg nyugalmi állapotban - is érezhetőek ezek a fájdalmak? Hogy lehet megkülönböztetni az általános megfázásos ízület is és izomfájdalmat a daganatos betegség által okozott fájdalmaktól? Vagy pont ez a csapda, hogy hasonlít is egymásra?

A válaszát előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

Az izom és ízületi fájdalom nem egy specifikus tünet. Első lépésként nem a tüdő dagantos betegségeire kell gondolni. Abban az esetben, ha a kivizsgálás során semmilyen eltérés nem igazolódik a generalizált, azaz több izmot érintő fájdalom és több ízületet érintő fájdalom hátterében egy mellkas rtg elvégzése szükséges. Rtikán, de valóban előfordulhat, hogy semmilyen más tünetet nem okoz a daganat.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. november 16., 17:06; Megválaszolva: 2009. november 16., 17:06
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak