Tüdődaganata

Tisztelt dr.nő! Édesapámnál 2019-ben tüdődaganatot diagnosztizáltak. Azóta kapott sugárkezelést, kemoterápiát és utoljára immunterápiás kezelést (opdivo) De sajnos az utolsó vizsgálat rosszabbodást mutat. Ezért az immunterápiás kezelést leállítottak, és kemoterápiát kap. Azt szeretném kérdezni hogy milyenek édesapám esélyei. Kezelőorvossal nehezen tudunk beszélni, csak asszisztensen keresztül. Ezért szeretném a lelet alapján az Ön segítségét kérni. Köszönöm a válaszát.

Dr. Baki Márta válasza CT vizsgálat témában

Tisztelt Levélíró!

Sajnos a feltett kérdésére nem tudok egyértelmű választ adni. Elsősorban szükséges azt tudni, hogy mit mutatott az eredeti szövettani vizsgálat. Ezen kívül milyen kezelésben részesült: a kemoterápiát milyen gyógyszerek alkalmazásával kapta. Az Ön levele és a CT eredmény alapján a 2021.ápr. 21-n készült vizsgálat után rosszabbodást igazoltak. Ezt a tüdőben és a tüdő és a mellkasfal között felgyülemlett folyadék nagysága alapján állapították meg. Szerencsére az agyban nem találtak áttétet, s a kimutatott máj elváltozás sem változott. Ennek alapján, ha az újabb kemoterápia hatékonynak bizonyul, akkor még fenntartható a jelenlegi állapot. Valószínű, hogy édesapja erei sem tökéletesek, a jobb oldali alsó végtag főverőeret már cserélték, de a bal oldalon nem mutattak ki vérkeringést. Tehát nem csak a tüdődaganatos betegség, hanem a verőerek állapota is befolyásolhatja édesapja későbbi állapotát.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. augusztus 11., 21:07; Megválaszolva: 2021. augusztus 14., 18:42
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Vena superior sindroma
Kissejtes tüdőrák.
Medrol2......
Biopszia eredmény
Medrol......
Kedves Doktornő! Anyukámnak tüdődaganata van,amely 2019 januártól (akkor 2- -1,8 mm) mostanra kb. a háromszorosára növekedett,mivel nem kapott a 10...