Tüdőrákom van?Van-e lehetőségem MRI v.UH v.tumormarket vizsgálatra?

T.Doktornő! CT vizsg. eredménye: JOBB O-ON S4-5 HATÁRÁN 6MM-ES SZABÁLYTALAN ALAKÚ NODULÁRIS KÉPLET LÁTHATÓ.JOBB O-ON S5-BEN A PERICARDIUM MELLETT 30X16MM-ES,KONTRASZTANYAGOT HALMOZÓ SOLID ELVÁLTOZÁS LÁTHATÓ.NEM SZERETNÉK BIOPSIÁS VIZSG.VAN-E MÁS LEHETŐSÉGEM? REMÉLEM NEM VAGYOK TÜDŐRÁKOS.KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza CT utáni kivizsgálás témában

Kedves Kérdező!

Biztos diagnózist csak citológiai , vagy szövettani vizsgálat ad. Ehhez mindenképpen eszközös vizsgálat ( hörgő tükrözés) szükséges. Az MR, és UH vizsgálat kevesebb információt ad mint a CT, a tumormarker pedig nem feltétlenül emelkedik egy esetleges daganat esetén, és az sem ad arra választ, hogy milyen sejttípusú az elváltozás.

Azt javaslom, minél előbb történjen meg a teljes kivizsgálás, hogy biztosat tudjanak.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. március 08., 20:49; Megválaszolva: 2021. március 09., 09:34
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrák mellett egyéb panaszok...
Kedves Doktornő! Édesapám 64 éves, dohányzó (napi 20 szál) , édesapja tüdőrákban hunyt el. Édesapám tüdőrák diagnózisa jelenleg folyamatban...
Lehet tüdőrák?
Üdv, a testvéremnek tüdőszűrésen (márc.11) találtak egy 5mm-es, "valamit", amit nem tudtak pontosan megmondani, hogy micsoda. 6 hónappal későbbre...
Válasz hiányában újra feltett...
Tisztelt Dr. Baki Márta! Válaszát megkaptam, de sajnos egyik kérdésemre sem érkezett Öntől válasz. így újra feltenném ugyanazokat a...
Tüdő kontrasztanyagos CT vizsgálata
Tisztelt Doktornő! Ez év februárban a jobb vesémet eltávolították üregrendszeri daganat miatt. Most kontroll keretében mellkas-hasi-kismedencei...
Tüdődaganata
Tisztelt dr.nő! Édesapámnál 2019-ben tüdődaganatot diagnosztizáltak. Azóta kapott sugárkezelést, kemoterápiát és utoljára immunterápiás...