Előrehaladott tüdődagana

Tisztelt Ildikó! Meglehetősen távoli, de szívemnek igen közeli rokonomnál, nagyapámnál nagyfokú, gyors ütemű, (a tünetek az utóbbi 3-4 hónapban jelentkeztek) egészségügyi hanyatlás (gyengeség, fáradékonyság, mellkasi állandó fájdalom, gyakori erős köhögés, étvágytalanság, testsúly 10%-ának elvesztése (8kg) után nagysejtes, rosszindulatú tüdődaganatot állapítottak meg. Jobb oldali tüdőlebenyben található, mérete megdöbbentő, 5x8 centiméter, szó szerint ökölnyi nagyságú. Jelenlegi állapota, idős kora (82éves) , és egyéb egészségügyi problémái miatt semmilyen kezelést, műtétet nem hajlandó vállalni. Ezt megérteni nem, legfeljebb elfogadni lehet. Én csupán annyit szeretnék kérdezni, hogy ezek tükrében mire számítsunk? Mennyi ideje lehet hátra? -Tudom hogy mindenkinél más és más lehet a lefolyás időtartama, de egy körül-belüli értékkel tudna-e szolgálni számomra? Szenvedés várhat-e rá az elkövetkezendőkben? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza Tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon sajnálom, hogy nagyapja ilyen beteg. Sajnos, sok jóval nem tudom biztatni, de gondolom, ezzel Ön is tisztában van. Jósolni nem tudunk. A túlélés idejét az is befolyásolja, hogy vannak-e (és hol? / agy, csontok) áttétek, valamint a daganat mérete és növekedése is. A nagypapa sajnos eltávozhat lassabban, de hirtelen állapotrosszabbodás következtében is. Tisztelettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. január 20., 20:00; Megválaszolva: 2015. január 26., 21:08
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Gyógyulási esélyek
Tüdőn áttét