Szedhetek-e B-vitamint tüdőrák esetén?

Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy daganatos betegség (tüdőrák) esetén milyen vitaminokat, ásványi anyagokat lehet szedni táplálékkiegészítőként. Azt hallottam, hogy a B-vitamint tartalmazó roboráló szerek elősegítik a daganat növekedését.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza tüdőrák, vitamin, B-vitamin témában

Igen nehéz megmondani, hogy az ilyenkor szedett - általában eltúlzott mennyiségű – vitaminok (pl. a B-vitaminok családja) mennyire növeli a testi sejteknek és a daganatoknak az életképességét. Ilyen humán vizsgálatok nincsenek. Tudni illik erre senkinek nincs pénze, és az etikai elvek sem engednék, hogy mondjuk 10.000 tüdőrákos betegnek adjunk B-vitaminokat, és 10.000 tüdőrákos betegnek ne adjunk vitaminokat (utóbbiak csak placebót kapjanak) . Ez megengedhetetlen, ilyen módon tehát klinikai bizonyíték nincs, elméleti elvek viszont ellene szólnak.

Kérdés: 2014. július 11., 17:24; Megválaszolva: 2014. július 17., 00:03
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak