Tüdőrák esélyek

Kedves Dr Úr/Nő! Édesapámnál 2011. Augusztusában tüdőrákot diagnosztizáltak. T2N2M0 Adenocarc. A kezeléseket megkezdték kemoterápiával, majd sugárterápiával. Minden kontroll "javulást" mutatott, de sajnos a nyirokmirigyekből nem tűnt el az "áttét" így nem tudták műteni. 2012 februárjában a nyaki nyirokból vett minta is mutatott rákos sejteket, de ez a megnagyobbodott nyirok mirigy ott volt az előző év Augusztusi Ct felvételen is. Újra kezdték a kemoterápiát. 2012 májusi kontrollon a daganat mérete jelentősen csökkent. A júliusi jontroll eredményen pedig 1X1cm es re csökkent a tumor mérete, és a nyirok mirigyekből eltűnt az áttét. jelentős remissio állt a zárójelentésen. Kérdésem az lenne, miért nem vetődik fel ismét a műtét lehetősége? Hiszen mindenhol azt olvastam az esélyek úgy a legjobbak Édesapám egyébként jó fizikai állapotú. 190Cm 92 kg..ami a kezelések alatt sem csökkent..étvágya jó, mind a mai napig 10-12 órákat dolgozik. A következő kontroll okt nov.környékén lesz viszont tavasz óta erős lapocka és váll fájdalmai vannak, lehetséges, hogy a daganat okozza? Illetve lehet más oka is? Válaszát előre is köszönöm! Nangeli

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kardos Tamás válasza tüdőrák témában

Sajnos ha a nyaki nyirokcsomókban van áttét, akkor onkológiai szempontból szinte soha nem jön szóba műtét, mert a folyamat a műtét után majdnem biztos hogy kiújulna. A fájdalmat okozhatja a daganat, de okozhatja más is, pl. a korábbi sugárterápia által okozott hegesedés és steril gyulladás a mellhártyán. De ennyiből nagyon nehéz korrekt véleményt adnom.

Kérdés: 2012. szeptember 04., 18:19; Megválaszolva: 2012. szeptember 06., 07:07
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak