• Tüdőrák és megnagyobbodott nyirokcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapámnál C3490/3 - hörgő vagy tüdő rosszindulatú daganat k.m.n. C7800/5 másodlagos rosszindulatú daganat R5990/5 megnagyobbodott nyirokcsomók k.m.n. -t diagnosztizáltak.Ez mit jelent?Jó étvágya van,sajnos sokat dohányzott eddig,és néha légzésnehézsége is van.Egy papíron az állt,hogy 7x3 cm-es folt vagy árnyék látható a bal tüdején.Valamint a jobb oldali 8-as szegmentumban írnak le gyanús metastasis gyanús gócárnyékot.Ez milyen előrehaladásra utal és mennyire súlyos?Mikor lehet még műteni?Egy évvel ezelőtt volt tüdőszűrésen de akkor még semmit nem láttak.Ha baj van akkor milyen esélyek és lehetőségek vannak?Most fekszik be Deszkre és vizsgálják ki,lehet csak egy egyszerű kezeléstől is meggyógyul? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező! Mielőbb szövettani diagnózis kell. A jobb oldali elváltozást is tisztázni kell, amennyiben valóban áttét a gyógyulásra kevés az esély. Mellkas CT és hörgőtükrözés és légzésfunkció után egy team dönt a további teendőkről, az esetleges műtéti eltávolításról. ennyi információ alapján az esélyekről nyilatkozni nem lehet. A gyógykezelés biztosan hosszú lesz, még akkor is , ha műteni már nem lehet. A dohányzás teljes elhagyása indokolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 08., 15:30; Megválaszolva: 2011. december 13., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés