Terhesség, fogfehérítés

4 hetes terhes vagyok, április 6-ra van időpontom LED lámpás fogfehérítésre. Kérdésem az lenne, hogy van e bármiféle kockázata a kezelésnek a babára nézve. Előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel.

Dr. Varga Éva válasza fogfehérítés témában

Kedves Kérdező! A fogfehérítésnek károsító hatása nem bizonyított a terhesség alatt, óvatosságból mégsem ajánlott elvégzése. Hatóanyaga a hidrogén-, vagy karbamid-peroxid, de a magzatra kifejtett hatásukról nincsen adat, így maguk a fogfehérítő termékeket gyártók sem ajánlják a alkalmazását, különösen az első trimeszter idején. Egy-egy gyökérkezelt fog belső fehérítésének nincs akadálya. Szerintem, mindenképpen közölje fogorvosával, hogy gyermeket vár.

Megválaszolva: 2011. március 23.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Tetraciklin ártalom miatti fogfehérítés
Tisztelt Doktor Úr! Gyermekkori tetraciklin használat miatt elülső fogaim barnás sárgás szürkés elszíneződésűek, ami főleg a fognyakál nagyon zavaró....
A H2O2 tényleg jó fogfehérítésre?
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Rögzített fogszabályozó viselése alatt nem fordítottam elég figyelmet a fogaim ápolására, ezért most foltosak lettek, és már a...
Mennyire biztonságos és hatásos a...
Tisztelt orvosok! Fogaim sajnos elszíneződtek a kevés fogmosástól, de ezen változtatni akarok. Interneten kicsit utána olvastam a fogfehérítésnek és a házi...
Fogfehérítés
Üdvözlöm! Fogfehérítéssel kapcsolatban szeretném Önt kérdezni. Nem dohányzom, nem kávézok. Teát napi szinten iszok. Eredetileg sem fehérek a fogaim. Oldalt...
Fogfehérítés otthon
Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! 2 hónap múlva lesz az esküvőm, és szeretnék fehéríteni a fogaimon, azonban otthoni praktikára gondoltam. A szódabikarbónás...
Fogfehérítési eljárás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy miért van az, hogy a fogfehérítő fogkrémektől, illetve a szódabikarbónától is, inkább sárgábbak lesznek a...