Terhesség, fogfehérítés

4 hetes terhes vagyok, április 6-ra van időpontom LED lámpás fogfehérítésre. Kérdésem az lenne, hogy van e bármiféle kockázata a kezelésnek a babára nézve. Előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel: Linda

Dr. Varga Éva válasza fogfehérítés témában

Kedves Kérdező!

A fogfehérítésnek károsító hatása nem bizonyított a terhesség alatt, óvatosságból mégsem ajánlott elvégzése. Hatóanyaga a hidrogén-, vagy karbamid-peroxid, de a magzatra kifejtett hatásukról nincsen adat, így maguk a fogfehérítő termékeket gyártók sem ajánlják a alkalmazását, különösen az első trimeszter idején. Egy-egy gyökérkezelt fog belső fehérítésének nincs akadálya. Szerintem, mindenképpen közölje fogorvosával, hogy gyermeket vár.

Kérdés: 2011. március 17., 18:08 ;Megválaszolva: 2011. március 23., 11:59
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Kombinált teszt eredmény
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Korai terhességi ,alhasi fájdalom