• A H2O2 tényleg jó fogfehérítésre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Rögzített fogszabályozó viselése alatt nem fordítottam elég figyelmet a fogaim ápolására, ezért most foltosak lettek, és már a fogszabályozó előtt sem voltak túl fehérek. Azt olvastam több helyen is, hogy sokan használnak 3%-os hidrogén-peroxid-ot fogfehérítésre, úgy, hogy hetente 5-6 alkalommal öblögetnek vele. Amikor először olvastam, azt hittem hogy viccből írták, de amikor már több helyen is olvastam, akkor úgy döntöttem, hogy megkérdezek egy orvost, hogy ez nem veszélyes-e? Az is érdekelne, ha nem veszélyes, hogy nem okoz-e érzékenységet, fogíny gyulladást vagy hasonló mellékhatásokat. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Varga Éva válasza a fogfehérítés témában

        Kedves Kérdező! A fogorvosi rendelőkben fogsínre helyezett zselés anyaggal védik az ínyt a hidrogénperoxid maró hatásával szemben. Otthoni használatra is kaphatóak fogfehérítő készletek, melyeket a gyengébb koncentráció miatt több napig kell alkalmazni. Ezek közül is csak azt tudom ajánlani, mely figyelmet fordít az íny védelmére. A hidrogénperoxidos öblögetéskor ellenőrizhetetlen a tényleges behatási idő és, ha a fogzománcra hatásos koncentrációban használná az a száj nyálkahártyáját károsítaná.


        Kérdés: 2014. július 05., 22:13; Megválaszolva: 2014. július 07., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy évek óta vannak ilyen fehér foltok a nyelvemen, sosem foglalkoztam vele, néha jobban kifehéredik néha elmúlik viszont hátul ahol ilyen “ritkásabb foltok” vannak sosem múlik el,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.