Terhesség megszakitás 14. hét után

Tisztelt Doktornő! 35 éves 5 gyermekes anyuka vagyok.Állandóan védekezünk a párommal, de febr.végén ez elmaradt, viszont nem volt baj a menszesszemel.Ebben a hónapban nem jött meg, és a tesztek pozitivak lettek! Én veszélyes munkakörben dolgozom. Vegyszerekkel, és mérgekkel, mivel felületkezelő vagyok.Némelyik vegyszer amivel dolgozom, géntorzulást okoz magzatnál is. Mivel védekezünk (kivéve azt az egy alkalmat,) igy biztos vagyok benne, hogy az az alkalom a bűnös, épp ezért kb: 14-15 hetes lehetek.Nem tudunk még egy babát vállalni, a legkisebb igy is csak, 18 hónapos. A művi megszakitás tudtommal már nem lehetséges.Hallottam még a kényszerszülésről is, amit indokolt esetben elvégezhetnek, és szeretném tudni hogy bele"férek"ebbe a kategóriába? Ha igen hova kell fordulni? Kérem segítsen!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza terhesség témában

Tisztelt Hölgyem!

12. hét után terhességmegszakítást csak igazolt magzati vagy anyai betegség esetén végeznek, az, ha a menstuáció mindig rendszeres és a szokott időben volt 3 hónapig teherbeesés után nem indok arra, hogy kivételt tegyenek. Kényszerszülésről én még nem hallottam, nem is igazán értem mit is ért alatta? Ha genetikai károsodástól tart, forduljon genetikai tanácsadóhoz, hogy a kockázatot elemezni tudják, és ha szükséges magzatvíz mintavétellel azt ki lehessen zárni.

Én úgy gondolom, ez a baba jönni akart. Üljenek le a párjával, és beszéljék át a helyzetet. Ahol 5 gyermek elfér, csak helyet lehet szorítani még egynek. Biztos komoly oka van rá, hogy nem akarja ezt a terhességet, de ha jól értelmezem, még nem járt orvosnál sem. Tehát nemhogy a terhességi kor, de még a terhesség sem biztos.

Kérem forduljon kezelőorvosához, hogy egy vizsgálattal el lehessen dönteni tényleg várandós-e, és pontosan melyik terhességi héten jár.

Tisztelettel:

Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens

Kérdés: 2008. június 23., 20:58; Megválaszolva: 2008. június 23., 20:58
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid
Terhesség jelei